Πρόταση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την παράταξη «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία»

Το Πράσινο Κίνημα, στηρίζει πλήρως την πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας “Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία” στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου και καλεί όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της χώρας να κάνουν το ίδιο.

Παραμένοντας, σταθερά, πιστή στις αρχές της, η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία», προχώρησε στην κατάθεση μίας άκρως επίκαιρης και ανθρωπιστικής πρότασης προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από το Πράσινο Κίνημα, κ. Δημήτρης Λέρτας, πρότεινε προς το δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τον αποκλεισμό της Μαριούπολης, με τουλάχιστον 100.000 Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στον πληθυσμό της, να καλέσουμε αμέσως για φιλοξενία και (προσωρινή ή μακροχρόνια) εγκατάσταση στην Ελλάδα τους ομογενείς από τις εμπόλεμες ζώνες.

Χαρακτηριστικά, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Πράσινου Κινήματος στο Χαλάνδρι, κ. Δημήτρης Λέρτας, δήλωσε: «Σταθεροί στις αρχές αλληλεγγύης με τις οποίες πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα θύματα πολέμου και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ομογενείς μας Έλληνες της μαρτυρικής Μαριούπολης, καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή μας. Σε έναν δήμο που έχει πολλές φορές πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι σε πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες στο παρελθόν. Ελπίζουμε ότι και άλλες δημοτικές παρατάξεις αλλά κυρίως η διοίκηση του δήμου θα επιδείξουν την ευαισθησία τους. Ευελπιστούμε να βρούμε μιμητές στην αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη την χώρα.»


 Από την πλευρά της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου τόνισε: «Σε αυτήν την τόσο δύσκολη στιγμή, είναι ανάγκη η αυτοδιοίκηση να βγει μπροστά. Η πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του Πράσινου Κινήματος «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία», στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους δήμους της χώρας μας. Ειλικρινά, αξίζουν συγχαρητήρια στην δημοτική μας παράταξη που πραγματικά για ακόμα μία φορά πρωτοπόρησε.»