Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: “Οι Έλληνες θα κλείνουμε πάντα τα αφτιά στις σειρήνες του Φασισμού”

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού του κόμματος, κ. Άγγελος Νταβίας, στην εκδήλωση για τη 55η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: “Οι Έλληνες θα κλείνουμε πάντα τα αφτιά στις σειρήνες του Φασισμού”Στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών για τη 55η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, στο χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, έδωσε “το παρών” ο επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού του Πράσινου Κινήματος, κ. Άγγελος Νταβίας για να καταθέσει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή.

Πρέπει να αναφέρουμε, ότι το Πράσινο Κίνημα ήταν το μοναδικό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που είχε την τιμή να παρευρίσκεται στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα της χούντας.

Αμέσως μετά την κατάθεση του στεφάνου, ο κ. Νταβίας δήλωσε:
“Με πραγματικά ρίγη συγκίνησης στάθηκα σήμερα απέναντι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στον αύλειο χώρο των κολαστηρίων του ΕΑΤ ΕΣΑ, για να καταθέσω – εκπροσωπώντας τους Συμπροέδρους του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη και Ρία Ακρίβου και την ΚΕ μας - το στεφάνι του μοναδικού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος που είχε την τιμή να παρευρίσκεται επίσημα στην εκδήλωση μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στα εκατοντάδες θύματα της χουντικής βαρβαρότητας την μαύρη εφταετία 1967 – 1974.
Ήταν σαν σήμερα, πριν 55 χρόνια που η χούντα των συνταγματαρχών αποφάσισε ότι “η Ελλάς εβρίσκετο ένα βήμα προ του γκρεμού” και αποφάσισε να την οδηγήσει να κάνει το βήμα μπροστά καταλύοντας το Σύνταγμα και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, διαλύοντας το κοινοβούλιο.
Εκατοντάδες αγωνιστές της δημοκρατίας ένιωσαν στο κορμί τους και την ψυχή τους τι σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Εκδιώχθηκαν, περιθωριοποιήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν φρικτά, πέθαναν γιατί δεν λύγισαν στον ολοκληρωτισμό και τους εκβιασμούς του.
Μπροστά σε αυτούς είχαμε το ιστορικό προνόμιο σήμερα να υποκλιθούμε ταπεινά και να τους υποσχεθούμε ότι οι θυσίες τους δεν θα ξεχαστούν από την ελληνική ιστορία, η Ελλάδα θα είναι πάντα η κοιτίδα της Δημοκρατίας για την οποία θυσιάστηκαν, οι Έλληνες θα κλείνουμε πάντα τα αφτιά στις σειρήνες του Φασισμού γιατί έχουμε τέτοια παραδείγματα.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου