Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίπλα στους νέους αγρότες που δείχνουν τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης

  


Συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με τον πολυβραβευμένο νέο αγρότη και Γ. Γραμματέα της Ένωσης Τοπικών Προϊόντων Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αργύρη Προμοίρα
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίπλα στους νέους αγρότες που δείχνουν τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης


Το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ξάνθη, συναντήθηκε με τον πολυβραβευμένο νέο αγρότη και Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τοπικών Προϊόντων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αργύρη Προμοίρα.

Το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησαν ο Συμπρόεδρος του κόμματος Κώστας Καλογράνης, ο Γενικός Γραμματέας Λάμπρος Σπάθης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Καραμπάσης και ο Πρόεδρος του Πράσινου ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης απασχόλησε η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και παρουσιάστηκαν οι εξειδικευμένες θέσεις του Πράσινου Κινήματος.

Ακόμη, οι πέντε άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας και ειδικά σε ότι αφορά στους νέους αγρότες.

Το Πράσινο Κίνημα έχει ανακοινώσει τις θέσεις του σχετικά σημειώνοντας πως χρειάζεται να εκπονηθεί ένα νέο πρόγραμμα αποκέντρωσης, με συγκεκριμένα κίνητρα. Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, συνδυασμένη με ήπιο τουρισμό, ανανεώσιμη ενέργεια και μικρής κλίμακας μεταποίηση, μπορούν να δώσουν ξανά ζωή στα χωριά και τις κωμοπόλεις, να επιτρέψουν την οργάνωση σε συστήματα τοπικής οικονομίας και να εξασφαλίσουν αυτάρκεια σε διατροφικά είδη.

Το Πράσινο Κίνημα στοχεύει η Ελλάδα να είναι ένα μεγάλο βιολογικό περιβόλι. Να δώσουμε έμφαση στα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά και όχι στα ποσοτικά, που εξάλλου είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Το Πράσινο Κίνημα έχει κάνει λόγο για μία «Σύγχρονη και επιτακτική αγροτική πολιτική», με 4 κύριους άξονες, τη Γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, και το δασικό πλούτο.

Μετά την πραγματικά εποικοδομητική συνάντηση ο κ. Προμοίρας ξενάγησε το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος στους χώρους της έκθεσης και συνεχίστηκε η ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: “Το Πράσινο Κίνημα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον πολλαπλώς βραβευμένο νέο αγρότη και Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τοπικών Προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αργύρη Προμοίρα. Τα προϊόντά του έχουν πάρει το πρώτο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο βραβείο στο ελαιόλαδο και το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο στο λάδι τρούφας. Εμείς στο πράσινο Κίνημα υποστηρίζουμε ότι η πράσινη agenda στην παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το μέλλον και το ποιοτικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγική ανασυγκρότηση”.

  Η συλλογή με τα βραβεία του κ. Προμοίρα:

 


Υπάρχει και Άλλος Δρόμος…
Go Green με το Πράσινο Κίνημα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου