Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να μην ενσωματωθεί η ρήτρα προσαρμογής στην κιλοβατώρα


Μεγάλη είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τους υψηλούς λογαριασμούς που έρχονται στις οικογένειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργο Λεχουρίτη, η ρήτρα αναπροσαρμογής θα ενσωματωθεί μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας.

Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως δυσάρεστη για την ελληνική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους δυσβάσταχτους οικονομικά λογαριασμούς. Μοναδικοί κερδισμένοι είναι τα Golden Boys της κυβέρνησης, που λαμβάνουν υπέρογκους μισθούς και μπόνους και οι εταιρίες πάροχοι της ενέργειας, που εμφανίζουν υπερκέρδη.

Υπενθυμίζουμε ότι ενάντια στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής επέλεξε να δώσει συνέντευξη Τύπου κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, τη νόθευση του ανταγωνισμού, τις αναδρομικές επιδοτήσεις στη ΔΕΗ αλλά και στο ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ.

Ο Θανάσης Δαγούμας επέκρινε σφόδρα την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως πανάκεια για την ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος, επισημαίνοντας ότι η ΡΑΕ είχε προτείνει ένα πιο σαφές πλαίσιο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, από τον Οκτώβριο του 2021, με ανακοίνωση είχε κρούση των κώδωνα του κινδύνου για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και είχε περιγράψει αυτό που ερχότανε. Η πάγια θέση μας , είναι να καταργηθεί και να επιστρέψουμε στον παλαιό τρόπο υπολογισμού της τιμής της κιλοβατώρας, στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Για το συγκεκριμένο θέμα η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Ένας ολόκληρος μισθός οικογένειας πηγαίνει για να πληρωθεί το ρεύμα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν να φάνε. Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ληστρική και πρέπει να καταργηθεί τώρα…»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου