Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Οδυνηρό «ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιφυλάσσει η κυβέρνηση

 


 


Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ επανέρχεται στο θέμα των αυξήσεων στο ρεύμα μετά τις τιμές σοκ που ανακοίνωσαν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Σεπτέμβριο. 
Τα νέα αυξημένα τιμολόγια των εταιρειών έχουν σκαρφαλώσει κοντά στο 1 ευρώ ανά Κιλοβατώρα.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις ενστάσεις του στα μέτρα της Κυβέρνησης για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας ποιους εξυπηρετούσαν και σίγουρα δεν ήταν οι απλοί πολίτες αυτοί που θα ωφελούνταν. Οι τιμές λιανικής έχουν πλέον σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την δήθεν καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής. Και σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση μετέφερε όλα τα βάρη και το ρίσκο των προμηθευτών στους καταναλωτές.
Πλέον, οι τιμές ανά πάροχο είναι οι εξής:
Για τη ΔΕΗ ανακοινώθηκε τιμή 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 ευρώ για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Οι νέες τιμές προμήθειας θα ισχύουν τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού που επέβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει χρέωση της αγοράς, η οποία για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες ήταν 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Επιβεβαίωση για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Οι πολίτες βλέπουν με τον πιο οδυνηρό για την τσέπη τους τρόπο την συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης που αντί για κατάργηση ή αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προχώρησε σε κατακόρυφες αυξήσεις, καθώς οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, όπως όλοι ήξεραν ότι θα συμβεί, απορρόφησαν την ρήτρα αναπροσαρμογής μετά το νέο “δώρο” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πράσινο Κίνημα, από τον Οκτώβριο του 2021 (!), με ανακοίνωση είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και είχε περιγράψει λεπτομερώς αυτό που ερχότανε. 

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Ο Σεπτέμβριος όλα δείχνουν ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας μετά τις νέες κατακόρυφες αυξήσεις στο ρεύμα. Αφού η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα όλα αυτά ήταν εντελώς αναμενόμενα. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, μέσα από τη Βουλή πλέον, θα προσπαθήσει να αλλάξει τα δεδομένα.»

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου