Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια: Στηρίζουμε την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού

 



Την εθελοντική ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού συνάντησε η Περιφερειακή Παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια». Η ενημερωτική συνάντηση αφορούσε θέματα της Πολιτικής Προστασίας, τα προβλήματα του εθελοντικού κινήματος αλλά και ειδικότερα της συγκεκριμένης Εθελοντικής Ομάδας.

Από την «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης και ο συντονιστής της παράταξης στο δήμο Αχαρνών Βαγγέλης Θεοδώρου. Μαζί τους ήταν επικουρικά και ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, μαζί με τοπικό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος. Από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού, παρόντες ήταν η πρόεδρος Εμμανουέλα Μαυρομμάτη, ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σκέντζος, η γραμματέας Αγγελική Ζαμενοπούλου, ο ταμίας Σακελλάρης Κούλιας, τα μέλη Βασίλης Παραδέλλης και Παναγιώτης Στεφανόπουλος και ο Σύμβουλος Συμεών Τσιγαρίδης.  

Σκοπός της εθελοντικής ομάδας, από την πρώτη μέρα, είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών.

Τα προγράμματα ενημέρωσης και εκμάθησης  που δημιουργούνται μέσω της ομάδας, αφορούν στην εκπαίδευση των μελών, σε βασικές δεξιότητες αντιμετώπισης καταστροφών στην πυρασφάλεια, στην έρευνα και διάσωση. Με τη συνεχή εκπαίδευση, τα μέλη της ομάδας εξελίσσονται και αναπτύσσονται μέσα από μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης, ασκήσεις, και ειδικά σχέδια, όλα προσαρμοσμένα στο τοπικό επίπεδο, για την κάλυψη των τοπικών αναγκών.

Η ομάδα αποτελείται από 120 μέλη πολλά εκ των οποίων, διαθέτουν πιστοποιήσεις πυροφύλακα καθώς και παροχής πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις σεισμών και φυσικών καταστροφών. Δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κανέναν φορέα και τα όποια έξοδα καλύπτονται από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.

Η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού, είναι πιστοποιημένη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι δράσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το κτιριακό πρόβλημα της εθελοντικής ομάδας, λόγω του ειδικού καθεστώτος που υπάγεται το Ολυμπιακό Χωριό και τα γενικά προβλήματα του Εθελοντικού Κινήματος.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια» Νίκος Παπαδάκης δήλωσε τα εξής: «Τόσο ως Περιφερειακή παράταξη αλλά και ως Πράσινο Κίνημα, στηρίζουμε ενεργά όλα τα εθελοντικά κινήματα. Ειδικά τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας, είναι υποκριτικό να τις θυμόμαστε μόνο όταν αγωνίζονται σε κάποια φυσική καταστροφή. Στηρίζουμε το σημαντικό έργο της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού και με τις όποιες μικρές δυνάμεις μας θα συμβάλουμε τα μέγιστα να λυθούν τα προβλήματα που έχουν.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου