Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Οι μικρομεσαίοι γύρισαν την πλάτη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ

  

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 Επίκαιρες οι προτάσεις του Πράσινου Κινήματος για την επούλωση των πληγών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, έδωσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ. Το Πράσινο Κίνημα, στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα στη ΔΕΘ, είχε επισημάνει ότι για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε ένα συνδικαλιστικό όργανο, που αφορά το επιχειρείν, η ανεξάρτητη παράταξη του προοδευτικού χώρου με επικεφαλής τον Γιώργο Καββαθά, σάρωσε και έλαβε 58,82% έναντι μόλις 19,6% που πήρε η παράταξη της κυβέρνησης και 9,8% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα, λοιπόν, σε όλες τις αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις, η κοινωνία καθημερινά σε όλες τις ενδιάμεσες εκλογικές (συνδικαλιστικές και όχι μόνον)  αναμετρήσεις, δίνει τη δική της απάντηση. Και αποδοκιμάζει και τους δήθεν αριστερούς και τους δήθεν άριστους που  κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ειδικά, μάλιστα στη ΓΣΕΒΕΕ, που είναι ένας βασικός πυλώνας στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, το αποτέλεσμα αποτελεί ηχηρό ράπισμα στο νέο δικομματισμό.  
Για αυτό εξάλλου και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέβαλε "πραξικοπηματικά" για δεύτερη χρονιά τις εκλογές στα επιμελητληρια της χώρας. Γιατί έβλεπε ότι ερχόταν η συντριβή τους.

Το Πράσινο Κίνημα στη ΔΕΘ παρουσίασε μεταξύ άλλων στην Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στη ΔΕΘ και συγκεκριμένες προτάσεις για την επούλωση των πληγών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

1.         Προχωράμε σε πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας, επαναφέροντας τις 240 δόσεις, για τις οφειλές στο δημόσιο, έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

2.         Προχωράμε σε συνεργασία με τα επιμελητήρια σε αλλαγή του μείγματος πολιτικής στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα θεσμοθετούμε, το δικαίωμα συμμετοχής, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, των εμπόρων λαϊκών αγορών.

3.         Προχωράμε σε αύξηση των ορίων και αλλαγή των τεχνικών προδιαγραφών για να μπορούν να μπουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ΕΣΠΑ και να μην κατευθύνονται όλα τα χρήματα στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

4.         Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να ανοίξει ο τραπεζικός δανεισμός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλάζοντας τους σημερινούς όρους δανεισμού οι οποίοι είναι απαγορευτικοί για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

5.         Θεσμοθετούμε την επιδότηση εργασίας (με περισσότερα χρήματα) και όχι ανεργίας, αν πηγαίνει ο εργαζόμενος σε μικρομεσαία επιχείρηση.

6.         Επίσης οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ολιστικά την κυκλική οικονομία και έχουν πάνω από 90% επαναχρησιμοποίηση να έχουν γενναία έκπτωση στον φορολογικό συντελεστή.

7.         Το Πράσινο Κίνημα πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθεί το «καλάθι της οικογένειας» όπου βασικά είδη για την αξιοπρεπή διαβίωση θα πρέπει να έχουν πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή. Σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαίων αγαθών για την επιβίωση της οικογένειας, ακόμα και μηδενικό φορολογικό συντελεστή.

8.         Θεσπίζουμε το Δικαιοστάσιο,  δηλαδή την προσωρινή γενική αναστολή δικαστικών πράξεων των εκδικασθέντων από τα Δικαστήρια υποθέσεων, για τις υποθέσεις των στεγαστικών δανείων και των Οικονομικών Υποχρεώσεων στο Δημόσιο. Μετά από βαθύτατες κρίσεις , υποχρεούται το κράτος στη θέσπιση δικαιοστασίου προκειμένου να διασφαλιστούν οι πολίτες από αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Επίσης υπάρχει ως έκτακτο μέτρο στήριξης αλλά και ρύθμισης της παραγωγής, της διάθεσης και κατανάλωσης αγαθών και της προσφοράς υπηρεσιών.

Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης για το συγκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής: « Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΓΣΕΒΕΕ είναι ένα ράπισμα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Το Πράσινο Κίνημα, με τις επεξεργασμένες προτάσεις που έχει, μέσω της συμμετοχής του στην επόμενη Βουλή, θα απαλύνει τα πολλά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».  

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου