Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Το χάος που βιώνουμε στο Χαλάνδρι με την διαχείριση της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν προκλήθηκε από έλλειψη πόρων εργαζομένων ή μηχανημάτων.

 


Το χάος που βιώνουμε στο Χαλάνδρι με την διαχείριση της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν προκλήθηκε από έλλειψη πόρων εργαζομένων ή μηχανημάτων.
 
Προκλήθηκε από την ιδεοληψία, τις εμμονές. την γραφειοκρατική αντίληψη, και τον στείρο κομματισμό μιας ΧΟΥΝΤΑΣ που διοικεί τον δήμο Χαλανδρίου.
 
Και χρησιμοποιούμε την λέξη χούντα με απόλυτη συνείδηση και κατόπιν ωρίμου σκέψεως.
 
Από κομματικό φανατισμό και αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην Περιφέρεια άφησαν από την Δευτέρα τον μηχανισμό του δήμου σε πλήρη ακινησία.
 
Την Πέμπτη - τρεις ολόκληρες μέρες μετά την χιονόπτωση - ο επικοινωνιακός καραγκιοζ μπερντές που έστησε η διοικούσα επιτροπή του καθεστώτος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν όλο το Χαλάνδρι και όχι μόνο είδε με τα μάτια του ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΤΟΛΟΣ των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου ήταν ακόμα θαμμένος στο χιόνι. 
Φορτηγά, υδροφόρες, απορριμματοφόρα γερανάκια, αυτοκίνητα δεν είχαν κουνηθεί από την θέση τους.
 
Οι εργάτες, οι οδηγοί της υπηρεσίας καθαριότητας και της υπηρεσίας πρασίνου περίμεναν - λέει - να ανοίξουν οι δρόμοι από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας για να αναλάβουν δράση.
 
ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ διαίρεσαν τον δήμο σε τιμάρια - βιλαέτια των μελών της διοικούσας επιτροπής του καθεστώτος.
 
Λες και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ δεν είναι ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ διάταξης ΟΛΩΝ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ του φορέα για αντιμετώπιση κρίσης αλλά θέσεις σε ένα οργανόγραμμα. (Στο θέμα της οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας θα επανέλθουμε αν και έχουμε μιλήσει και όσα έχουμε πει ΙΣΧΥΟΥΝ. Έχουμε μιλήσει από την καταστροφή του ΜΑΤΙΟΥ ακόμα).
 
Από την Δευτέρα ακόμα - έχοντας την εμπειρία από διαχείριση αντίστοιχων καταστάσεων στο παρελθόν - καλέσαμε τον δήμο να μισθώσει εργαλεία - οχήματα από ελεύθερους επαγγελματίες και εργολάβους.
 
ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ!
 
Ποιοι? Εκείνοι που τους ενοχλούσαν τα εμβατήρια στις παρελάσεις, ζήτησαν οχήματα του στρατού για εκχιονισμό στο Χαλάνδρι λες και τα πολιτικά μέσα είχαν εξαντληθεί.
 
Ζητήσαμε την αυτονόητη παραίτηση του θεσμικά υπεύθυνου κατά τα ευρωπαϊκά, δημοκρατικά πρότυπα λειτουργίας της αυτοδιοικητικών και κρατικών οργάνων αφού έφεραν τον δήμο που διοικούν σε τέτοια κατάσταση ανεπάρκειας που χρειαζόταν στρατιωτική παρέμβαση.
 
Προφανώς δεν θα παραιτηθεί κανένας από την διοικούσα επιτροπή του καθεστώτος γιατί δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ λειτουργίας ενός κράτους του οποίου το ΣΥΝΤΑΓΜΑ τους είναι ξένο.
 
Η φοβική και πολλές φορές υποκριτική στάση των νεόκοπων της αυτοδιοίκησης που "αντιπολιτεύονται" την διοίκηση με μοναδικό κριτήριο ΤΗ ΝΟΜΗ, εξαντλήθηκε. Τους αναγκάζει να τοποθετηθούν - εκόντες άκοντες - η λαϊκή οργή που ξεχειλίζει.
 
Ακόμα και όσους έχουν επιλέξει τον ρόλο του "μη ενοχλητικού".
 
Θεωρούμε ότι η συμβολή μας ήταν καθοριστική σε αυτό.
 
Συνεχίζουμε την δράση μας χωρίς φόβο από απειλές και χειραγώγηση.
 
ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου