Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πρασίνισε το προαύλιο στο 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων

 


Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All συνεχίζει το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων. Αυτή τη φορά η δράση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γης οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all  για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.  Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αποκτούν με τρόπο βιωματικό μια ουσιαστική σύνδεσή με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Ακολούθησαν συνολικά 60 φυτεύσεις σε παρτέρια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 20 τεμάχια λεβάντα, 30 τεμάχια βιβούρνο και 10 τεμάχια διμορφοθήκη. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου με την καθοδήγηση γεωπόνου της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου