Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τα μαθηματικά των εκλογών για το Δήμο Χαλανδρίου.

του Ρήγα Βλάχου
4 εβδομάδες ή 28 μέρες απομένουν μέχρι τις 25 Μαΐου που θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη της παράταξης που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου για την επόμενη πενταετία (θεωρώ δεδομένο ότι δε θα «βγει δήμαρχος» την Κυριακή 18 Μαΐου οπότε θα χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή).

Στις εκλογές του Νοέμβρη του 2010 έλαβαν μέρος 6 συνδυασμοί. Τα ποσοστά που πήρε κάθε συνδυασμός την πρώτη Κυριακή θα τα δείτε εδώ. Νικητής ήταν ο Κουράσης που στη δεύτερη Κυριακή επικράτησε με 54% έναντι 46% του Ανδρεόπουλου.

Μέχρι σήμερα, ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε ο δήμαρχος ως όφειλε, ούτε ΚΑΜΙΑ άλλη παράταξη από αυτές που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν έκαναν δημόσια τον απολογισμό τους για τη θητεία τους ως συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.

Στις επερχόμενες εκλογές θα λάβουν μέρος 7 συνδυασμοί.

Κάθε συνδυασμός θα έχει από 41 (τουλάχιστο) έως 82 (το μέγιστο) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Άρα υπάρχουν ανάμεσά μας 7 υποψήφιοι δήμαρχοι και τουλάχιστο 287 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι αυτοί προσπαθούν να πείσουν, καθένας με τον τρόπο του, τους δημότες της πόλης μας να τους ψηφίσουν.

Θα ήταν λογικό και αναμενόμενο να πουν στους πολίτες του Χαλανδρίου τι ακριβώς θα κάνουν για το Χαλάνδρι την επόμενη πενταετία.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το έκανε μέχρι σήμερα.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παρουσίασε πρόγραμμα για το Χαλάνδρι της επόμενης πενταετίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να δεσμευτεί.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας κατέθεσε από την πρώτη μέρα το πρόγραμμα του για την πόλη μας. Ένα πρόγραμμα με 10 ρεαλιστικά και αυτονόητα σημεία που θα αλλάξουν και θα επηρεάσουν τα πάντα στην πόλη μας:

1. Για το κτίριο δημαρχείου που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και να πάψει ο δήμος να πληρώνει 400.000 ευρώ κάθε χρόνο σε ενοίκια.

2. Για τις υποδομές οργάνωσης και καθαριότητας που θα λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών.

3. Για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

4. Για την πρόσβαση των δημοτών σε αθλητικούς χώρους,

5. Για την επαναλειτουργία πολιτιστικών εργαστηρίων για παιδιά και για μεγάλους.

6. Για την διαχείριση του ζητήματος των μπαρ στο κέντρο της πόλης.

7. Για την αναδιάρθρωση – μεταβολή των όρων λειτουργίας των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο)

8. Για την άμεση επαναλειτουργία της υπερσύγχρονης ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Για την υποχρέωση του δήμου για παροχή υπεύθυνων υπηρεσιών στους δημότες και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των δράσεων του εθελοντισμού.

10. Για τη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ με διαφάνεια, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας μίλησε από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να μιλάει για το Χαλάνδρι και μόνο για το Χαλάνδρι.

Μόνο ΕΝΑΣ, ο Άγγελος Νταβίας μιλάει από την πρώτη μέρα με όρους αυτοδιοίκησης με καθαρή φωνή, χωρίς «ήξεις αφήξεις», χωρίς σάλτσες και πλειοδοσίες.

Στις επερχόμενες εκλογές θα κληθούμε να αναδείξουμε τον επόμενο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και με βάση αυτά θα ψηφίσει. Άλλος θα ψηφίσει με πολιτικά κριτήρια, άλλος με συναισθηματικά, άλλος επειδή του έκαναν ρουσφέτι και χρωστάει χάρη, άλλος γιατί του έταξαν ρουσφέτι. Είναι σημαντικό όμως μέσα σε όλα αυτά να βάλουμε και τον παράγοντα Χαλάνδρι. Στην πραγματικότητα, αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Το Χαλάνδρι της επόμενης πενταετίας όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από το πρόγραμμα κάθε παράταξης.

Μόνο ΜΙΑ παράταξη έχει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο πρόγραμμα για το Χαλάνδρι.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.



Ρήγας Βλάχος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου