Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία και εφικτή



Η Τοπική Ομάδα Εθελοντών Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον Τομέα Διακυβέρνησης της Επιτροπής «Διά Ταύτα» του Ποταμιού, οργανώνει δημόσια συζήτηση στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014 και από ώρα 18:30 ως 22:00 με θέμα:

«Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία και εφικτή»

Στην συζήτηση, που θα τιμήσει με την παρουσία του ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού και πολιτικός υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης κ. Μίλτος Κύρκος, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι και Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης:
·     Ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και πολιτικός υπεύθυνος του Βόρειου Τομέα Αθηνών στο Ποτάμι, και,
·     Ο κ. Αλέξανδρος Φιλιππίδης, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής και Συντονιστής του Τομέα Διακυβέρνησης της Επιτροπής «Διά Ταύτα» στο Ποτάμι.

Το Ποτάμι ακούει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, καταγράφει τις ανάγκες τους, καλλιεργεί το γόνιμο διάλογο, συνθέτει απόψεις και τις ενσωματώνει τελικά στις δικές του πολιτικές προτάσεις.

Για την Ομάδα Χαλανδρίου
     Νικήτας Κάλφας
     Κατερίνα Βλαβιανού
Οι Περιφερειακοί Συντονιστές
             Έλσα Απέργη
             Νόρα Νάτσινα

Ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας. Στη συνέχεια δίδαξε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως (Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών). Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν υφυπουργός εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος. Όταν ανέλαβε υπουργός η Βάσω Παπανδρέου τα ΚΕΠ επεκτάθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η σχετική τεχνογνωσία εξήχθη σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, στην Αίγυπτο, στη Συρία και στη Ρωσία. Έχει βραβευτεί δυο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης (American Society for Public Administration): το 2003 του απενεμήθη το βραβείο "Peter Boorsma" από το Νοτιοανατολικό Τομέα (ASPA Southeastern Conference), ενώ το 2012 του απονεμήθηκε στο Las Vegas το Διεθνές Βραβείο της ASPA (ASPA International Public Administration Award). Η τελευταία είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου λόγω της μη-αναμενόμενης διάκρισης Έλληνα στη θέση του "καλύτερου δημοσίου υπαλλήλου του κόσμου".

Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης (1971, Αθήνα) είναι συγγραφέας και καθηγητής αγγλικής φιλολογίας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη μέση εκπαίδευση. Ίδρυσε την εταιρία Άλεφ, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν την σύγχρονη τέχνη. Δημοσιεύει άρθρα σε φιλολογικά περιοδικά και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων. Είναι συνιδρυτής και συντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Φάρμακο. Συγκεντρωτική έκδοση του λογοτεχνικού του έργου, με τίτλο “Υ», κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Πατάκη. Το 2013 ήταν επισκέπτης συγγραφέας (writer-in-residence) στα πανεπιστήμια Λονδίνου (King’s College) και Βαρκελώνης. Από το Μάιο του 2014, είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής», ο οποίος ίδρυσε και συνδιοικεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατέχει πτυχία ιατρικής Πανεπιστημίου Cambridge (Κέιμπριτζ), διοίκησης και οικονομικών της υγείας Πανεπιστημίου LSE, αγγλικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Κυψέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου