Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Συμμετοχή, ενημέρωση και δημιουργικός προβληματισμός στην εκδήλωση του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» για τις Εκπαιδευτικές αλλαγές


Συμμετοχή, ενημέρωση, γόνιμος και δημιουργικός προβληματισμός, χαρακτήρισαν την εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», την Τετάρτη 5 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου.

Σε ένα μεγάλο κοινό αποτελούμενο από γονείς, εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, εκπροσώπους συλλόγων κλπ που παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κ. Σταύρος Μποφυλάτος, φιλόλογος, διευθυντής στο 4ο ΓΕΛ Αθηνών, αναδείχθηκαν τα θέματα των εκπαιδευτικών αλλαγών, απαντήθηκαν ερωτήματα, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις.

Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών εκπαιδευτικών, του κ. Παύλου Χαραμή, αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικές Πολιτικής, του κ. Θέμη Κοτσυφάκη, σύμβουλου του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα Τεχνικής Εκπαίδευσης, του κ. Μπαγάκη Γιώργου, καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και της προέδρου της ΟΛΜΕ κας Ελένης Ζωγραφάκη, διαφώτισαν και ανέδειξαν από όλες τις πλευρές, στοιχεία της εκπαίδευσης στο σημερινό περιβάλλον, των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο, αλλά και αυτών που είναι απαραίτητες να γίνουν.

Από την πλευρά των γονιών ομιλητών η κα Σταυρούλα Πετράκου, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου και ο κ. Βασίλης Μπούρας, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, με τις στοιχειοθετημένες παρεμβάσεις τους επισήμαναν τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που απασχολούν γονείς και μαθητές, αναφέρθηκαν στα θέματα των εκπαιδευτικών αλλαγών διατυπώνοντας απόψεις και δημιουργικές προτάσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία πήρε μέρος μεγάλο μέρος των παρευρισκομένων, καταθέτοντας απόψεις, εμπειρίες και θέσεις στα θέματα της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση εκτιμήθηκε από όλους ως πολύ χρήσιμη για την ανοιχτή, ειλικρινή ενημέρωση και δημοκρατική συζήτηση που προσέφερε, από αυτές που συμβάλλουν θετικά στην ελληνική εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κ. Πέτρος Δαμιανός και κα Σοφία Κορωναίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου κ. Θύμιος Κουράσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου κ. Θωμάς Βαρδουλάκης, διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Τάσος Αλεβίζος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου