Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Σχεδιασμός και μέτρα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Χαλάνδρι 12/8/2010
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Τηλ 2106860723

Θέμα : Σχεδιασμός και μέτρα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, 1η Μαίου 2010 έως και 31η Οκτωβρίου και με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μας και παρά την άρνηση της κυβέρνησης για την σύναψη συμβάσεων εποχικού προσωπικού, έχει γίνει υπερπροσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της φύλαξης της ρεματιάς Χαλανδρίου. Έπειτα από απόφαση του Αντιδημάρχου Πόλεως και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Παντελή Συρμάνογλου, οι υπηρεσίες πρασίνου, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, σε συνεργασία με τους εθελοντές και τους προσκόπους προχώρησαν στις 17/06/2010 και 27/06/2010 στον καθαρισμό (αποψίλωση) της ρεματιάς Χαλανδρίου.

Επίσης υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τοποθέτηση οικίσκου- παρατηρητηρίου στην τοποθεσία « Βάρδας », σε συνεργασία

με τον ΣΠΑΠ.

2. Διάθεση 10τονης υδροφόρας, μικρού πυροσβεστικού οχήματος, και ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου της Π. Προστασίας, καθώς και περιπολίες, βάρδιες σε όλη την έκταση της ρεματιάς, πάντα σε πλήρη ετοιμότητα.

3. Περιπολίες του προσωπικού της Π. Προστασίας, το οποίο είναι άριστα εκπαιδευμένο στις διαδικασίες πυρόσβεσης, σε όλη την έκταση της ρεματιάς Χαλανδρίου, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας,

4. Εθελοντικές Περιπολίες μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ραδιοσιτεχνών.

5. Συνεχής επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ ( σύλλογος προστασίας και ανάπτυξης του Πεντελικού).

6. Πλήρης έλεγχος των πυροσβεστικών φωλεών και αποκατάσταση τυχόν βλαβών τους, προκειμένου να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτη ανάγκη.

7. Απαγόρευση και έλεγχος κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4+5, στις οδούς Γραβιάς, Δάσους, Δάφνιδος, Ευρίπου, Ηρώδου Αττικού, Κηφισού, Κορυτσάς, Πάρνηθος, Πολυδρόσου, Προφήτη Ηλία, Ροδοδάφνης.

Αρωγοί στις προσπάθειες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας , είναι το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, η Δημοτική Αστυνομία Χαλανδρίου και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου