Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Χαλανδρίου Γεωργίου Κουράση.


Αγαπητοί συμπολίτες,

Με την ενθάρρυνση και τη συνεργασία πολύτιμων φίλων και άξιων  συμπολιτών, αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.

Επιθυμία και φιλοδοξία μου αποτελεί η προσφορά στον τόπο μου.

Δυστυχώς στη χώρα μας, πολλοί πιστεύουν ότι η έννοια "πολιτική" δεν συναντάται με την έννοια "προσφορά".

Ανήκω σε αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν στη χαμένη για πολλούς, αξία της πολιτικής και στο ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν πρέπει να αποτελεί μια υπόθεση "ολίγων".

Γιατί η αποχή των πολλών από τα κοινά δίνει πρόσφορο έδαφος και τροφοδοτεί την απαξίωση που βιώνουμε όλοι, που βιώνει η χώρα μας.

Αντίθετα, η ευρεία συμμετοχή των πολιτών αποτελεί το μόνο όπλο που έχουμε στην προάσπιση μιας χρηστής διοίκησης για να προάγουμε την αποτελεσματικότητα και χρησιμότητα των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του συνόλου.

Πρώτος στόχος είναι η κινητοποίηση των δημοτών μας προκειμένου να ασχοληθούν με  ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα με τα του Δήμου μας.

”Ανοιχτός Δήμος στους πολίτες” το εναρκτήριο και κύριο σύνθημά μας.

”Ανοιχτός Δήμος” ήδη από την προεκλογική περίοδο, με διαδικασίες διαλόγου και συμμετοχής. Στόχος η κινητοποίηση του πολίτη και η συγκρότηση ενός συνδυασμού προς όφελος της πόλης, που θα συγκεντρώνει τις μέγιστες και βέλτιστες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές δυνάμεις της.

Δεύτερος στόχος είναι ένας Δήμος “συμπαραστάτης στο δημότη” με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, έτοιμος να τολμήσει, να πρωτοπορήσει!

Είμαστε υπερήφανοι για το Χαλάνδρι, για την ιστορία του, τους ανθρώπους του και το φυσικό περιβάλλον που μας κληροδοτήθηκε.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον πήχυ ψηλά. Για ένα Δήμο πρωτοπόρο, αποτελεσματικό, χρήσιμο για τη ζωή των κατοίκων του, αλλά και υπόδειγμα για την πολύπαθη Αττική.

Το Χαλάνδρι μπορεί...

Μπορεί να γίνει καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου