Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα από την απουσία του Παντελή Συρμάνογλου από την αίθουσα έγιναν την Κυριακή οι πρώτες δημαιρεσίες της δημαρχιακής περιόδου του νέου δημάρχου Γιώργου Κουράση.
Όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο παλιός δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Θεοδώρου, ύστερα από ομόφωνη πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης.

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Άρης Βλασσόπουλος και γραμματέας ο νέος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Βαρδουλάκης από την παράταξη του π. δημάρχου Κώστα Παττακού.

Τα μέλη του νέου προεδρείου ψηφίστηκαν από τις παρατάξεις Κουράση, Ανδρεόπουλου και Παττακού. Η παράταξη της κας Καρατζά ψήφισε λευκό ενώ οι δύο σύμβουλοι της Αντίστασης – Σίμος Ρούσσος και Γιώργος Λιερός – και ο Νίκος Πανταζής απείχαν της μυστικής ψηφοφορίας δηλώνωντας «ΠΑΡΩΝ».

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου εκλέχτηκαν :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιώργος Κουράσης – Δήμαρχος

Μέλη από την πλειοψηφία οι σύμβουλοι:Πένυ Μπασιάκου, Σωτήρης Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Κόσσυβας, Κώστας Δρίβας, Φώτης Μπάβας.Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι κ.κ. Στάθης Ανδρεόπουλος, Μαρία Μιχαήλ, Λούλα Καρατζά και αναπληρωματικά μέλη ο Σίμος Ρούσσος και ο Θωμάς Βαρδουλάκης. Υποψηφιότητα έθεσε και ο Νίκος Πανταζής για τακτικό μέλος αλλά δεν εξελέγη, ενώ αρνήθηκε να δεχτεί θέση αναπληρωματικού μέλους (το παρασκήνιο σε επόμενη ανάρτηση – οι θέσεις του κου Πανταζή έχουν ήδη αναρτηθεί στο blog μας). Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κ.κ. Άννα Μαρία Τσικίνη, Τζίνα Πούλου, Δημήτρης Λιανός.

Στην επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής , στην οποία επίσης προεδρεύει ο δήμαρχος κος Κουράσης από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Νιώτη, Ελένη Καυκάλα, Άρης Νόμπελης, Άννα Βυτινάρου, Μάνος Κρανίδης και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Στ. Πετρόπουλος (Ανδρεόπουλος), Πέτρος Αναστασιάδης (Καρατζά), και Γιώργος Λιερός (Αντίσταση). Και σε αυτή την ψηφοφορία ο Νίκος Πανταζής διεκδίκησε μία εκ των τριών θέσεων που ο νόμος ορίζει ότι ανήκουν στην αντιπολίτευση αλλά δεν εκλέχτηκε. Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κ.κ. Άννα Μαρία Τσικίνη, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Χρήστος Κιάκος ενώ από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν ο επικεφαλής της Αντίστασης Σίμος Ρούσσος και η κα Πέλα Μπράτιμου από την Λαϊκή Συσπείρωση. Και σε αυτή την επιτροπή ο κος Πανταζής αρνήθηκε να συμμετάσχει σαν αναπληρωματικό μέλος.

Αξιοσημείωτο γεγονός η μη τήρση της γραμμής για την εκλογή προεδρείου από δύο δημοτικούς συμβούλους των μεγάλων παρατάξεων που ψήφισαν ο ένας λευκό και ο άλλος άκυρο.
ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ! ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου