Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία...

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ; ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΗ! ΑΚΟΥΣΤΕ ...

Ότι ο Δήμος Χαλανδρίου χρωστάει δεν είναι καινούργιο. Ούτε βέβαια είναι ο μόνος Δήμος που χρωστάει. Και μάλιστα δεν είναι στις πρώτες θέσεις των χρεωμένων.  Και ούτε βέβαια είναι ΜΟΝΟ ο δήμος Χαλανδρίου (άρα αφορά ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ - όχι κανα δυο).

Ότι το χρέος του Δήμου είναι και σε ιδιώτες προμηθευτές, εργολάβους, πέρα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  είναι επίσης γνωστό.

Ότι η σειρά πληρωμής  των επαγγελματιών που έκαναν δουλειές στο δήμο, στο δημόσιο, στα νοσοκομεία  γίνεται με καθαρά ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ τρόπο και αφού πρώτα απαιτηθεί από τους επαγγελματίες πλήρη ΥΠΟΤΑΓΗ στις ορέξεις διοικήσεων και παραγόντων (βάλτε εδώ ό,τι σας βολεύει: μίζες, πολιτική υποστήριξη, καμιά γκόμενα ή γκόμενο πάσα, μπουκάλι το βράδι στον Πλανητάρχη,  δεν έχει σημασία) είναι επίσης γνωστό.

Όλοι στο Ελλαδιστάν όπου η πολιτική επιβίωση βλαχοδημάρχων και βλαχουπουργών καθορίζει τα πάντα, ζούμε.

Ότι οι κατέχοντες την εξουσία στο Ελλαδιστάν θεωρούν ότι η εξουσία που κατέχουν είναι μια προσωπική τους Βαστίλη που αφού κατόρθωσαν να καταλάβουν την κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί και λογαριασμό δεν δίνουν σε "κανένα πούστη" επίσης είναι γνωστό.

Ότι όλες οι "προσπάθειες" εκσυγχρονισμού που έγιναν στο κωλοχανείο που λέγεται δημόσια διοίκηση είχαν ως πολιτική κατεύθυνση την "ανεξαρτητοποίηση" των διαδικασιών, δηλαδή τη περαιτέρω  γραφειοκρατικοποίησή τους- και καλά ως λύση για τον περιορισμό του πολιτικαντισμού είναι γνωστό και μάλιστα πολλοί ακόμα υπερασπίζονται πολιτικές του στυλ "ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ", "ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ" ως μεγάλες εκσυγχρονιστικές τομές - μη χέσω.

Κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε ότι η μείωση του φαινομένου της διαφθοράς μπορεί να επιτευχθεί με πολύ πιο απλού τρόπους, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ (σιγά μην θέλουμε):
Π.χ. Ηλεκτρονικό σύστημα που θα καθορίζει την σειρά πληρωμής των προμηθευτών με σειρά ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ! Πρωτόκολλο εισαγωγής τιμολογίων για να έχουμε Αριθμό Πρωτοκόλλου και σειρά πληρωμής.
(Τι είπες τώρα; Τρελός είσαι;)

Κανείς δεν σχεδίασε πολιτικές για αύξηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της εξουσίας αφού ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ!

Θα αποφεύγονταν έτσι ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ όπου για ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ άλλοι παίρνουν προκαταβολή το 40 % (τόσο δεν είναι το 60 στο 150 ;;;) της εργασίας πριν αρχίσουν, άλλοι πληρώνονται με την παράδοση ΝΤΟΥΚΟΥ  και άλλοι ... γράφτα στο χιόνι και σε καμιά πενταετία τα λέμε! Θα σε πληρώσουμε άμα είσαι καλό κορίτσι ...

Έκανες την δουλειά; Έκοψες τιμολόγιο; Χρεώθηκες Εφορία; Πλέρωσες τον ΙΚΑ; Φεσώθηκες το ΦΠΑ; Πήρες Δάνειο για να πλερώσεις τον ΙΚΑ και το  ΦΠΑ; Χεστήκαμε εμείς! Να είσαι καλό κορίτσι γιατί δεν θα πληρωθείς.

Μιλάμε τώρα για λογική ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ!

Και δεν μας έφταναν οι πολιτικάντηδες που κάνουν ό,τι γουστάρουν, πλερώνουν όποιον θέλουν λες και είναι το δημόσιο ταμείο τσιφλίκι τους τώρα έχουμε και τους επιτρόπους.

Και για να καταλάβετε γιατί τα έχω πάρει πρωινιάτικα ακούστε δύο περιστατικά που δείχνουν την μακακία αλλά και τον υποκειμενισμό όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να λένε και να ψηφίζουν ό,τι εκείνοι θέλουν ελέω Θεού:

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1 (Παλιό αλλά ενδεικτικό)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Προς έγκριση το πακέτο τιμολογίων Π.Ο.Ε. (Προηγουμένων Οικονομικών Ετών) - δηλαδή τα τιμολόγια που έχουν φεσωθεί στα κεφάλια των επαγγελματιών 1, 2, 3, 4 5 χρόνια.
Αυτό γίνεται κάθε χρόνο! Δηλαδή τα παλαιότερα έχουν εγκριθεί 1,2,3,4, φορές. Απλά δεν έχουν εξοφληθεί.
Και τοποθετείτε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΣΤΕΛΕΧΑΡΑ:

"Στο Π.Ο.Ε. έχουν μαζευτεί πολλά! Δεν ψηφίζω εγώ τα παλαιότερα από 2 χρόνια! Πρέπει να κάνουμε Οικονομία, έχουμε Δ.Ν.Τ"

Τι λε ρε Αστροπελέκι!

Δηλαδή να πληρωθεί αυτός που έκανε την δουλειά πέρυσι αλλά όχι ο άλλος που περιμένει 4 χρόνια για να κάνεις οικονομία;;;  Μπράβο το έλυσες το πρόβλημα της χώρας!

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ! Και μας κυβερνάνε γιατί αυτά άμα δεν τα βγάλει κάνας παλαβός δεν βγαίνουν και δεν τα μαθαίνεις.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2:

Την Μεγάλη Βδομάδα ο Δήμαρχος κος Κουράσης με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Αγαπητού και στελέχη της υπηρεσίας πήγαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει χρεωθεί τον Δήμο Χαλανδρίου.
Η δουλειά του είναι να ελέγχει τη νομιμότητα των διαδικασιών θυμίζουμε, για τις δαπάνες.
Όμως στην Ελλάδα άμα σου δώσουν το δικαίωμα υπογραφής νομίζεις ότι κάνεις ό,τι γουστάρεις. Λες ένα "εγώ δεν υπογράφω" και όποιον πάρει ο χάρος. Τι είπε λοιπόν ο ΕΠΙΤΡΟΠΑΣ όπως μας είπε ο σμπίρος μας που ήταν ΚΑΙ ΕΚΕΙ;

"Εμένα μη μου ξαναστείλετε για υπογραφή ένταλμα από ΠΟΕ!
Δεν υπογράφω! ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΗΤΕ!"

Άκου φίλε μου τι εννοούν οικονομία! ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! Μιλάμε για παλαβά πράγματα.

Τότε εκεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο κανονίστε  να μην πληρωθούν και τα ομόλογα που εκδόθηκαν παλιά, τα δάνεια που πήρανε παλιά και τα παλιά χρέη στη SIEMENS;
Να ησυχάσουμε και από το μνημόνιο και αυτόν τον ξενέρωτο τον Τόμσεν (στο λαιμό μου κάθετε ειδικά αυτός ο π...  έτσι όπως είναι σαν πουλί).

"Μα κ. ΕΠΙΤΡΟΠΑ τα τιμολόγια Προηγουμένων Οικονομικών Ετών είναι στο προϋπολογισμό του δήμου, έχουν εγκριθεί, είναι νόμιμα" ....
"Ο ΕΓΩ δεν υπογράφω"!

Ο κος Κουράσης σηκώθηκε και έφυγε διαμαρτυρόμενος και εκνευρισμένος - όπως μας είπε ο σμπίρος μας λέγοντας "ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να τους το πείτε". Και είναι προς τιμήν του ότι αντέδρασε ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ για να πούμε και καμιά καλή κουβέντα !

Πέρα από την ουσία του θέματος - που δεν είναι της ώρας - υπάρχει η ΠΑΠΑΡΑ του θέματος που λέει ότι ο κάθε κρατικός λειτουργός ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!
Και άμα συμφωνεί με τις επιλογές του δημοτικού συμβουλίου ή των αιρετών που έχουν λάβει τις αποφάσεις.

Δηλαδή ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε ΑΡΧΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,  ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ και όχι  ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥΣ ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ (που λέει και ο Τζιμάκος).

Αλλά ακόμα - θεωρητικά τουλάχιστον -  έχουμε δημοκρατία. Και οι λήψεις των αποφάσεων και οι σκοπιμότητες των πράξεων στο δημόσιο και στους δήμους είναι σε ΑΙΡΕΤΟΥΣ - αν θυμάστε! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ για τις επιλογές τους.

Και ένα από τα κρητήρια για να κρίνονται είναι και η τήρηση ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ απέναντι στους πολίτες τους και στις επιλογές τους!

Και αν δεν το υπερασπιστούμε αυτό και βάλουμε τις αποφάσεις των αιρετών στην κρίση υλοποίησης των ΕΛΕΓΚΤΩΝ τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να έχουμε αιρετούς και να τους πλερώνουμε και αυτούς και τις εκλογές.  Να βάλουμε τον ΕΠΙΤΡΟΠΑ να αποφασίζει μόνος του.
Θα κάνουμε έτσι και οικονομία αφού έτσι καταργούμε και τον ...  Κουράση άμα θέλουμε και βάζουμε τον επίτροπα!

ΟΧΙ ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Η σοβαρή πλευρά του θέματος είναι ότι ουσιαστικά κύριοι αφήνουμε σιγά σιγά να μας μπολιάζουν με δηλητήριο όπως το Μυθριδάτη.
Και το δηλητήριο δεν είναι άλλο από τον ΦΑΣΙΣΜΟ που κάθε μέρα δεχόμαστε όλο και περισσότερο χωρίς να μας ενοχλεί.
Έναν φασισμό που βγάζει πάνω μας ο κάθε τύπος που με κάποιο τρόπο πήρε δικαίωμα υπογραφής.

Και συνηθίζουμε.  Όπως ο Μυθριδάτης το δηλητήριο ....

ΥΓ. Δήμαρχε αν φτιάξεις επιτροπάτο να πάει στον επίτροπα για το θέμα φώναξέ με αν θες. Είμαι μέσα ..


Και για να σκάσει ο Καμίνης ....
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

(Εμάς τους απλούς ιθαγενείς δεν μας βλέπω ούτε για ... αποκαθήλωση
 .... εκεί στον σταυρό!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *