Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΑΛΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Από τη Νεοδημοκρατική πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κ.κ. Θεοδώρου και Ζαννιδάκης και έτσι μαζί με τον - ex officio - εκλεγμένο Δήμαρχο Γ. Κουράση η Νέα Δημοκρατία πήρε 3 εκπροσώπους στην Π.Ε.Δ. Αττικής (εκλογή ΤΕΔΚΝΑ και εκπροσώπων στην ΚΕΔΚΕ).

Από την μειοψηφία εκλέχτηκαν οι Στάθης Ανδρεόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και η Λούλα Καρατζά (ΚΚΕ).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η εκλογή έγινε σε δύο κάλπες - όπως προβλέπει η νομοθεσία - μία στην οποία ψηφίζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης μόνοι τους για τους εκπροσώπους τους και μία για ΟΛΑ τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Για αυτή λοιπόν την δεύτερη κάλπη  προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο αφού υπήρχε η πιθανότητα οι 3 ΠΑΣΟΚογενείς παρατάξεις - οι χρισματούχοι του Στάθη, η παράταξη Παττακού και ο Νίκος Πανταζής να αποκλείσουν την εκλογή της κας Καρατζά δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ 2η έδρα στις συνελεύσεις, κάτι που αν συνέβαινε θα ήταν καλό μεν για το κυβερνών κόμμα και τις επιδιώξεις του για έλεγχο της ΚΕΔΚΕ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ όμως ΕΚΤΡΟΠΗ για το Χαλάνδρι, αφού κανείς δεν πρέπει αν ξεχνά ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η τρίτη σε δύναμη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με ποσοστό 15% στις δημοτικές εκλογές άρα δικαιούταν την εκπροσώπηση στα ανώτερα κλιμάκια της αυτοδιοίκησης ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τελικά το πιθανό πολιτικόν ολίσθημα αποφεύχθη αφού σύμφωνα με ασφαλής μας πληροφορίες, ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ανέλαβε - ο έμπειρος σε αυτά, και δεδομένα πλουραλιστής στην αντίληψη, Κώστας Παττακός (πολλά μπορεί να προσάψει κανείς αν θέλει στον πρώην Δήμαρχο αλλά δημοκρατικό έλλειμμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ με βάση την ιστορία του και την διαδρομή του) - εξηγώντας στα κογκλάβια, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναληφθεί από τους πράσινους δημοτικούς συμβούλους το κόστος αποκλεισμού της τρίτης σε δύναμη παράταξης και ότι εκείνος δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασίες αποκλεισμών κόντρα στη λαϊκή εντολή.

Σύμφωνος - προς τιμήν του - στην άποψη αυτή τελικά εμφανίστηκε - και έμπρακτα - ο Στάθης Ανδρεόπουλος, ο οποίος ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - αφήνοντας έτσι την εκλογή της Λούλας Καρατζά να γίνει χωρίς αντιπαραθέσεις, αλλά και ο Νίκος Πανταζής, ο οποίος όμως - όπως σας έχουμε ενημερώσει - έχει καταθέσει την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο και ο αντικαταστάτης του κος Παναγιώτου δεν έχει ορκιστεί ακόμα.

Την συναίνεσή της βέβαια στην εκλογή Καρατζά κατέθεσε έμμεσα  και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - αφού δεν διεκδίκησε την θέση, όπως θα μπορούσε - αλλά αυτό δεν ήταν έκπληξη αφού η πολιτική ηθική των Ρούσσου - Λιερού δεν θα επέτρεπε ποτέ οτιδήποτε άλλο. Η Καρατζά είχε μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, αυτή έπρεπε να πάρει την θέση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν θα αγνοούσε ΠΟΤΕ τη λαϊκή εντολή.

Πρόκειται για μια καλή στιγμή για την αντιπολίτευση στον Δήμο Χαλανδρίου, αφού αντί να προταχθεί το "κομματικό καθήκον" (κυρίως ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ)  προτάχθηκε η αναλογική και πολυφωνική εκπροσώπηση της πόλης στα όργανα της αυτοδιοίκησης και η αντιστοιχία της με την λαϊκή εντολή.

Να τολμήσουμε το "πάντα τέτοια";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου