Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ! ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ!


http://attikanea.blogspot.com/2011/11/blog-post_9397.html

Ας μιλήσει κάποιος για τους εμπόρους και επαγγελματίες που κατέστρεψαν οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί μας ! 
Δουλέψαμε τόσα χρόνια , 12ώρα και 14ώρα , γιορτές και αργίες και με πολύ κόπο σε δουλειές που χρειάζονταν κόπο. Νομίζαμε ότι επενδύουμε στη δουλειά μας και ρίξαμε όλα τα λεφτά μας, ακόμα και λεφτά που δεν είχαμε δανειζόμενοι από όπου μπορούσε ο καθένας μας. Στηρίξαμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Πιστέψαμε πως είναι μόνο στα χέρια μας η ζωή μας και πως αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας θα τα καταφερουμε και θα δημιουργήσουμε κάτι που θα μας ικανοποιήσει αλλά θα προσφέρει και στην κοινωνία .

 Τελικά μας κατέστρεψαν με την άνευ προηγουμένου πτώση των πωλήσεών μας και ανακοινώνοντάς μας ξαφνικά πως επτωχεύσαμε.

Φτάσαμε να χρωστάμε ΦΠΑ μεγάλα ποσά και να μην τα αποδίδουμε όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν έχουμε. Μερικοί μας κατηγορούν ότι αφού το εισπράττουμε πρέπει να το αποδίδουμε και συμφωνούν με τα μέτρα της προσωποκράτησης ή της δημοσιοποίησης των ονομάτων όσων χρωστούν. Δεν αντιλαμβάνονται πως αν καταθέταμε το ΦΠΑ δεν θα πληρώναμε υπαλλήλους και προμηθευτές. Τότε η αγορά θα ήταν σε χειρότερη ακόμα μοίρα και πολλοί χαμηλόμισθοι υπάλληλοι καταστημάτων και γραφείων δεν θα είχαν ούτε να φάνε ή θα είχαν απολυθεί πολύ νωρίτερα. Εμάς μας κατηγορούν για αισχροκέρδεια , πως δηλαδή πουλάμε ακριβά και άρα εμείς φταίμε για την κρίση και τα δεινά που περνάμε, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος αισχροκερδής πουλώντας στο λαό ακριβά ό,τι διαθέτει , αφού έχει τεράστιο κόστος λειτουργίας και την ίδια στιγμή να ξεπουλά φτηνά στους τοκογλύφους την δημόσια περιουσία.

Λοιπόν πρέπει να καταλάβουν ότι :

1. Δεν είμαστε απατεώνες που δεν αποδίδουν το ΦΠΑ. Δηλαδή δεν το πληρώνουμε ενώ έχουμε λεφτά ή προσπαθούμε να το γλυτώσουμε .Κάτι τέτοιο θα ήταν μέγιστη βλακεία και μόνο άτομα με μειωμένη διανοητική ικανότητα θα μπορούσαν να το σκεφτούν .Δεν είναι δυνατόν να το δηλώνουμε πως το χρωστάμε και μετά να περιμένουμε να μας το χαρίσουν. Αρα μάλλον μας κατηγορούν για βλακεία παρά για φοροδιαφυγή. Οι έξυπνοι δεν δηλώνουν τίποτα και είναι οι ίδιοι που φυγαδεύουν τα μετρητά στο εξωτερικό ή προσπαθούν να τα νομιμοποιήσουν σε κάθε τρόπο στην Ελλάδα και είναι οι πραγματικοί φοροφυγάδες. Εμείς ,που δηλώναμε το ΦΠΑ τόσα χρόνια, δεν είμαστε παρά φοροφουκαράδες και μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση αυτοί που μας έλεγαν ψέμματα τόσο καιρό για την κατάσταση της οικονομίας μας.

2. Λεφτά δεν υπάρχουν. Μας ζητάνε να πληρώσουμε ΙΚΑ , Εφορία,ΟΑΕΕ και μας προτείνουν «γενναιόδωρους» διακανονισμούς αλλά δεν καταλαβαίνουν ( η δεν θέλουν) πως δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος που δεν έχει ούτε να ζήσει. Άρα όποια δόση και αν ζητήσουν δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί . Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν είναι να δώσουν αναστολή πληρωμής σε όσους αποδεδειγμένα έχουν ζημία ή έχουν κλείσει την επιχειρήση τους και δεν έχουν άλλους πόρους για να ζήσουν την οικογένειά τους. Μια αναστολή που θα διαρκούσε τουλάχιστον για ένα έτος ώστε να δωθεί η ευκαιρία σε κάθε πτωχευμένο έμπορο να βρεί άλλη εργασία ώστε να μπορέσει μελλοντικά να ξεπληρώσει με κάποιους όρους τις οφειλές του.
3. Επισης θα ήταν λογικό να ζητήσουμε κούρεμα κατά 50% των οφειλών μας και αναδιαπραγμάτευση με χαμηλό επιτόκιο του υπολοίπου αντί να συνεχίζουν να μας βάζουν πρόστιμα και επιβαρύνσεις μεγαλώνοντας κάθε μέρα που αδυνατούμε να πληρώσουμε το υπόλοιπό μας.

4. Πρέπει να σταματήσουν να διασύρουν το όνομα των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών. Μας χαρακτηρίζουν φοροφυγάδες και αισχροκερδείς όταν είναι πάμπολλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που κάνουν και δεύτερη , αφανή και αδήλωτη εργασία και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα αυτά. Μήπως δεν ήταν πολλά επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων σχεδόν αφορολόγητα και μάλιστα πολλοί από αυτούς υπάλληλοι της Βουλής που τους ευνοήσαν οι βουλευτές; Η φοροδιαφυγή όταν γίνεται με νόμο δεν είναι φοροδιαφυγή; Άραγε πόση είναι η φοροδιαφυγή από αυτά τα επιδόματα και από τις δεύτερες κρυφές δουλειές και από τα ιδιαίτερα μαθήματα των διορισμένων καθηγητών και από τα φακελάκια των κρατικών ιατρών και από τις κρυφές δουλειές των ηλεκτρολόγων της ΔΕΗ και τις «ειδικές» αμοιβές των εφοριακών και πολλών αλλων δημοσίων υπαλλήλων ;

ΕΛΕΟΣ πια με τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες !

Δεν φτάνει που μας έχουν καταστρέψει με την ανικανότητά τους και τις κλεψιές τους τόσα χρόνια αλλά μας διασύρουν και από πάνω, μας συκοφαντούν και μας ληστεύουν. Δεν υπολογίζουν την καταστροφή μας η οποία σε καμμία περίπτωση δεν οφείλεται σε εμάς αλλά μόνο στα ασύστολα ψέμματα που μας ελεγαν τόσα χρόνια την ίδια στιγμή που άρμεγαν το Δημόσιο , δηλαδή όλους μας. Διόριζαν «υμετέρους» τους οποίους αποθεώνουν σαν καλούς φορολογούμενους γιατί πληρώνουν φόρους για μια δουλειά που κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνουν ούτε να πληρώνονται για αυτή αφού είναι υπεράριθμοι. Δηλαδή και πάλι κατηγορούν την τάξη που εργάζεται σκυλίσια για να πληρώνει φόρους μέσω των οποίων πληρώνουν αναξιοποίητους δημόσιους υπαλλήλους , οι οποίοι πληρώνουν μέρος του εισοδήματος τους σε φόρους , το οποίο δεν θα έπρεπε κανονικά καν να εισπράττουν! Μας οδηγούν δε σε διχασμό στρέφοντας έτσι τον Έλληνα εναντίον του Έλληνα.

Θα έπρεπε συλλογικά οι έμποροι και επαγγελματίες να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου για :

• Βαρειά αμέλεια αφού διαχειριστήκαν με ανικανότητα και για σειρά ετών τα οικονομικά του κράτους δημιουργώντας τεράστια ελλείματα.

• Απόκρυψη γεγονότων και ψεύδη που τόσα χρόνια μας έλεγαν αποκρύπτωντας το πραγματικό χρέος και οδηγώντας μας έτσι στο να λάβουμε λάθος αποφάσεις επενδύωντας χρήματα και κόπο στις επιχειρήσεις μας

• Κατάχρηση εξουσίας αφού μέσω αυτής διαστρέβλωναν την αλήθεια ώστε να συνεχίζουν να μας κυβερνούν και να καρπούνται τις αμοιβές τους οι οποίες σε αντίθεση με τα έσοδα του εμπορικού κόσμου συνέχιζαν να έχουν τις τελευταίες δεκαετίες αλματώδη αύξηση.

• Συκοφάντηση, εκβιασμό και διασυρμό των επαγγελματικών τάξεων εμπόρων και ελ.επαγγελματιών λόγω συγκεκριμένων αναφορών τους αλλά και έμμεσων τακτικών συμπεριλαμβανομένης της δημοσιοποιήσης οικονομικών στοιχείων με σκοπό να εκβιάσουν την καταβολή ποσών που είναι σε γνώση τους πως δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν με βάση την οικονομική κατάστασή τους η οποία τους είναι γνωστή μέσω των δηλώσεών τους στην εφορία.

Φταίμε όμως και εμείς οι έμποροι που δεν έχουμε κάνει τιποτα συλλογικά μέχρι σήμερα . Τα συνδικαλιστικά μας όργανα δυστυχώς δεν έχουν κάνει τίποτα σημαντικό σε αυτή τη κατεύθυνση. Δεν γνωρίζω καμμία σημαντική προσπάθεια εκτός από την συμμετοχή σε μια απεργία της ΓΣΕΒΕ και ίσως κάποιες μεμονωμένες δράσεις τοπικών εμπορικών συλλόγων. Ουτε το ΕΒΕΑ αλλά και ούτε κάποιος άλλος θεσμικός φορέας δεν έχει υπερασπιστεί αποτελεσματικά το όνομα και τα δικαιώματα του εμπορικού κόσμου.

Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε κάτι γιατι η αδικία

Θωμάς Σλάμαρης


ΠΛΑΤΕΙΑ:

Αναδημοσιεύουμε αυτό το άρθρο με το οποίο δεν συμφωνούμε σε όλα και ετοιμάζουμε μερικές θέσεις μας, διότι ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Αλλά πριν κάνουμε θέλουμε να είναι καθαρό ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Διότι εμείς ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, δεν πάμε να κοροϊδέψουμε, ούτε να ψαρέψουμε σε θολά νερά.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μαγκιά.

ΜΟΝΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου