Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΑΔΕΛΦΙΑ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (αν γίνουν) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ (που σας λέει ο όμορφος στο MEGA) ΑΛΛΑ "ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ"! ΑΠΑΝΤΗΣΕ! (αν σε ρωτήσουν).

Τι μας έλεγαν εδώ πριν 1 μήνα για να δικαιολογήσουν τη νέα ληστεία και τον εξευτελισμό της νέας δανειακής ; Ποιοί είναι λοιπόν επικίνδυνοι ψεύτες, δήθεν "σωτήρες", διψασμένοι μόνο για εξουσία; Μαζί κι όσοι τους υποστηρίζουν                                       Μέρκελ στο BBC:"Θα ήταν καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως θα ήταν "καταστροφικό" να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν "απίστευτα εξασθενημένη", σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.

"Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική", δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις της οποίας είναι μεταφρασμένες στα αγγλικά.

"Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: 'Δεν σας θέλουμε πια'", πρόσθεσε.

"Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: 'Ποιος θα είναι ο επόμενος;' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη", συνέχισε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα "μακρύ και δύσβατο δρόμο" αλλά θα ήταν ένα "τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα" να εγκαταλείψει το ευρώ.

"Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες", πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.

"Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις", δήλωσε. 'Ομως "ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά".

Η Άνγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.

"Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *