Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

ΠΟΕ - ΟΤΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

                                                                             Αθήνα, 6 Απριλίου 2012                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 543

                                                                             Προς:

                                                                             Συλλόγους-Μέλη

                                                                             της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΜε διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» που αφορούν στο Νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α. γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. ως Ανώνυμες Εταιρείες. Γεγονός που προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Οι «αμαρτωλές τροπολογίες» αποδεικνύεται πως εξυπηρετούν την προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων αποβλέποντας σε «τρελά κέρδη» και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανής οικονομικής κρίσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της, την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, και  εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου αποφάσισε:

1. Την αποχή των εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Απριλίου 2012.

2.  Την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τους εργαζόμενους στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της  χώρας της ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΙΟΥ 2012.

3.   Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012.Συνάδελφοι,Είναι ολοφάνερο ο στόχος της ιδιωτικοποίησης συνολικά της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και μόνο η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν μπορεί να φέρει την ανατροπή.

Είναι σαφές πως ο αγώνας δεν τελειώνει με την ψήφιση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. Η ανατροπή των «αμαρτωλών τροπολογιών» θα έρθει στην πράξη με τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούςΓια την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                       Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας          Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Ιωάννης Τσούνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *