Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS ΤΟ "ΚΛΙΜΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ"

Antinews: Όσοι θέλουν να κάνουν δώρο στη Ντόρα να της πάρουν μια τσάντα (Μνημονιακή συγκέντρωση η ΝΔ)

Διαβάζουμε σε διοχετευμένα από την Συγγρού δημοσιεύματα ότι προσφέρθηκε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την συγκρότηση “ευρωπαϊκού μετώπου” κατά της δραχμής κλπ.
Η κ. Μπακογιάννη όμως, που συνετρίβη όχι μόνο στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες βουλευτικές κάνει και την δύσκολη και συζητά να κάνει κόμμα με τον κ. Μάνο.
Είπαμε, μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όχι των φιλομνημονιακών. Την ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές πλήρωσε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και το σαμποτάρισμα του Σαμαρά από τις βαρωνίες και τα τζάκια και όχι την απουσία της κ. Μπακογιάννη.
Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ. Αν κάποιοι θέλουν να ευχαριστήσουν την κ. Μπακογιάννη μπορούν να της αγοράσουν μια τσάντα, ή ένα φουλάρι, τέλος πάντων.
Αν παρόλα αυτά θέλουν τα ισχνά ποσοστά της κ. Μπακογιάννη (που κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρουν) μπορούν να το κάνουν χωρίς να αλλοιώσουν την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 και χωρίς να πληγώσουν κι άλλο όσους παρά τον ανελέητο πόλεμο παραμένουν πιστοί στο όραμα Σαμαρά. Μπορούν δηλαδή να της υποσχεθούν μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ ή ακόμα και ένα υπουργείο μετεκλογικά.
Όλοι αντιλαμβάνονται άλλωστε ότι οι αυτοδυναμίες τέλειωσαν, μπαίνουμε στον αστερισμό των συγκυβερνήσεων και συνεπώς ο Σαμαράς πρέπει να επιδιώκει από τώρα ευρύτερες κυβερνητικές συμμαχίες.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ πρέπει να παραμείνει αυτό που ψήφισε η βάση της να είναι το Νοέμβριο του 2009. Ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό.

Antinews: Επιστροφές – καταστροφές! (σε διπλανό άρθρο)

Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.
Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν γίνει τα προκαταρκτικά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, απευθείας επαφή του προέδρου της ΝΔ, με τους ομολόγους του, των μικρότερων κομμάτων της κεντροδεξιάς.
Μάλιστα, κατά την ίδια πληροφόρηση, θεωρείται ως κλεισμένη μια καταρχήν συμφωνία για την επιστροφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και είναι χαρακτηριστικό ότι συσκέψεις πραγματοποιούνται συνεχώς και στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κορυφαίο επίπεδο.
Φυσικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν στελέχη εντός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Σκυλακάκης, που θα προτιμούσαν την συγκρότηση φιλελεύθερου μετώπου, με τον Στέφανο Μάνο.
Πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής όσων βρίσκονται εκτός κόμματος.
«Το θεωρώ απαραίτητο. Και εφικτό. Θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δε νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές, η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί, αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας και να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε να γίνει εδώ και καιρό την σταδιακή επανένωση της μεγάλης κεντροδεξιάς…» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
Ενεργό ρόλο στις μέχρι τώρα παρασκηνιακές επαφές παίζει ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώτος είχε λάβει την εξουσιοδότηση για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος προσέγγισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη. (http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=197819)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *