Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Για όσους απαξιωτικά λένε ότι "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά"

Φωτοβολίδες και κροτίδες μέσα στο γήπεδο, βεγγαλικά στις κερκίδες, 2 διακοπές του αγώνα, εισβολή οπαδών και κυνήγι από αστυνομικούς με σκυλιά, ξύλο και φυγάδευση παικτών, σπασμένα βαγόνια τρένων και όλα αυτά στην ... Γερμανία !!!!

Deutsche Welle
Η Φορτούνα Ντίσελντορφ επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στη Bundesliga ρίχνοντας τη Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο επικράτησαν οι αλγεινές εντυπώσεις των επεισοδίων.
Ο διαιτητής του χθεσινού αγώνα, που θα έκρινε ποια εκ των Φορτούνα και Χέρτα θα αγωνιστεί του χρόνου στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές την κανονική ροή του παιχνιδιού εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδων και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου στο Ντίσελντορφ από οπαδούς των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Στα δύο «πέταλα» των κερκίδων οι φανατικοί των δύο ομάδων είχαν ανάψει βεγγαλικά. Οι παίκτες και οι παράγοντες των συλλόγων έκαναν έκκληση για σύνεση και ψυχραιμία.

Κορύφωση των δυσάρεστων γεγονότων αποτέλεσε η είσοδος εκατοντάδων οπαδών της Φορτούνα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά του πρόσθετου χρόνου του παιχνιδιού.
Ο διαιτητής και οι παίκτες κινήθηκαν άμεσα προς τα αποδυτήρια αναζητώντας εκεί ασφαλές καταφύγιο.
Μετά από 20 λεπτά διακοπής και με τη συνδρομή της αστυνομίας, οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν τα τελευταία δευτερόλεπτα.
Φόβος για την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών
Οι οπαδοί της Φορτούνα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πριν από το σφύριγμα της λήξης
Για απειλή της ζωής των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Βερολίνου μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της Χέρτα Κρίστοφ Σίκχαρντ, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο περί κινδύνου να προκληθεί «λουτρό αίματος».
Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Βερολίνου εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να προσβάλουν δικαστικά το χθεσινό αποτέλεσμα αμφισβητώντας το δίκαιο του προβιβασμού της Φορτούνα που σήμανε τον υποβιβασμό της Χέρτα στη Βʼ κατηγορία, μετά τη χθεσινή ισοπαλία (2-2) στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της Φορτούνα, που κατόρθωσε να κερδίσει την άνοδό της στη Bundesliga μετά από 15 χρόνια απουσίας, είναι βέβαιοι για το τελεσίδικο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία. «Είμαι σίγουρος ότι έχουμε προβιβαστεί» είπε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Ντίσελντορφ Βολφ Βέρνερ μιλώντας σήμερα στη γερμανική τηλεόραση.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει όσα συνέβησαν χθες πρόσθεσε ότι «οι οπαδοί πιστεύοντας ότι ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτές δεν είναι ωραίες σκηνές, είναι αχρείαστες». Εφόσον παίχτηκαν αργότερα και τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, «δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα του αγώνα». Ο κ. Βέρνερ επέκρινε μάλιστα τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου της Χέρτα ως υπερβολικές εκτιμώντας ότι «περισσότερο βλάπτουν, παρά ωφελούν το ποδόσφαιρο».

Το «αντίο» του Ρεχάγκελ;
Το τελευταίο παιχνίδι του Ρεχάγκελ;
Μετά το οριστικό τέλος του αγώνα δε σημειώθηκαν περαιτέρω ταραχές και επεισόδια, αν εξαιρεθούν οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της Χέρτα στον ειδικό συρμό που τους μετέφερε στο Βερολίνο.
Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, έκανε λόγο για «καταστροφικές συνθήκες» στο στάδιο της Φορτούνα σημειώνοντας ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο και πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί ειδικά στο Ντίσελντορφ.
Το παιχνίδι με το οποίο η Χέρτα αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν πιθανότατα και το τελευταίο της προπονητικής καριέρας του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή της διατήρησης της Χέρτα στη Bundesliga.

DPA / Olivia Fritz / Άρης Καλτιριμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου