Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΔΗΜΑΡ : Κυβερνητικός εταίρος «βρέξει - χιονίσει»

Διαβεβαιώνει ότι θα βάλει πλάτη για το σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιούνη

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, ο Φ. Κουβέλης άσκησε κριτική στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα δεν έκρυψε ότι επιδίωξή του είναι να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση στις 18 Ιούνη. Η κριτική στις πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται τον στόχο της αστικής διαχείρισης, δεν αποσκοπούσε παρά στο να εγκωμιάσει τελικά το κόμμα του για τους «ρεαλιστικούς στόχους» που έθεσε περί «παραμονής στο ευρώ και σταδιακής απαγκίστρωσης από τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου», συμπληρώνοντας πως «τώρα όλοι έρχονται στα λόγια μας».
Σε δήλωσή του στο «Βήμα», ο ίδιος ανέφερε: «Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την εντολή για να εγγυηθούμε την ενότητα και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου». Πρόσθεσε ωστόσο σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση δεν τον αφορά «αν θέλουν μονομερείς καταγγελίες και δημοψηφίσματα». Ο Φ. Κουβέλης επικέντρωσε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θέλει να κυβερνήσει, ότι «δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα ή μάλλον έχει όσα προγράμματα έχουν οι συνιστώσες του».
Απέναντι στο «δίπολο», τοποθέτησε το κόμμα του ισχυριζόμενος ότι αποτελεί «τον τρίτο πόλο»... Θέση που βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται απ' τις πολιτικές προτάσεις της ΔΗΜΑΡ κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αστών για τη διαχείριση της κρίσης προς όφελός τους. Ο Φ. Κουβέλης αναπαρήγαγε τις αυταπάτες περί ευνοϊκότερου πολιτικού κλίματος στην ΕΕ, οι οποίες βεβαίως εξαϋλώθηκαν και από την πρόσφατη άτυπη σύνοδο κορυφής. Τέλος, ανέπεμψε ύμνους στην ευρωένωση και δεσμεύτηκε για «σκληρή διαπραγμάτευση» για επιμήκυνση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου μέχρι το 2017, θέση που προβάλλει και το ΠΑΣΟΚ!

Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου