Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 

Για τρίτη συνεχή χρονιά,   στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, σε μια καλοκαιρινή γιορτινή βραδιά με απίστευτα μεγάλη συμμετοχή γονιών και μαθητών, αναδείχθηκε η σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι γονέων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σημαντική συνεισφορά, που ενισχύει τον κοινωνικό και πολιτιστικό τους ρόλο.

Οι γονείς σε κάθε σχολείο με όραμα και κέφι, με ανιδιοτέλεια,  με μόνη αμοιβή το χαμόγελο των παιδιών, αφιέρωσαν  κόπο και χρόνο, για να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά ποικίλες επιλογές, μετατρέποντας ταυτόχρονα κάθε σχολείο σε δημιουργικό κέντρο απασχόλησης, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και άθλησης σε κάθε γειτονιά.

Μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικής προσφοράς η Ένωση γονέων και οι Σύλλογοι μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την οικονομική υποστήριξη αυτών των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, που δίνουν πνοή και φωνή έκφρασης στα παιδιά μας.



Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη δράση των Συλλόγων και της Ένωσης γονέων, που με την πολιτιστική τους προσφορά και τη δυναμική τους παρουσία στη σχολική κοινότητα και στην πόλη δημιουργούν και διεκδικούν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για Όλους, Σχολείο Πολιτισμού, Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία.

Έδωσε  τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ένα μικρό μέρος της δουλειάς τους και να δώσουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα συλλογικότητας, το μήνυμα ότι η κοινωνία παραμένει ζωντανή, ότι γονείς και μαθητές δημιουργούμε  πολιτισμό.

Και βέβαια έδωσε τη δυνατότητα σε μας τους γονείς να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να δηλώσουμε με το χειροκρότημά μας ότι είμαστε εδώ, δίπλα τους και μαζί τους και ότι με όλες μας τις δυνάμεις :

 Γονείς και μαθητές διεκδικούμε το μέλλον, δημιουργούμε εμείς το μέλλον που επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου