Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ - ΕΝΤΑΥΘΑ! ΝΑ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ!

ΠΑΣΟΚ minus, Αννα obelus...

Γράφει η Λώρη Κέζα στο PRESS GR
http://press-gr.blogspot.gr/2012/06/minus-obelus.html

Άργησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Μία εβδομάδα πριν να έκανε τις δηλώσεις της, θα διαμορφωνόταν εντελώς διαφορετικά το πολιτικό τοπίο. «Από το ΠΑΣΟΚ plus πήγαμε στο ΠΑΣΟΚ minus στον κύβο». Αυτά που είπε στο ραδιόφωνο δεν μπορούν να εκληφθούν ως αυτοκριτική. Εκλαμβάνονται ως καθαρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν λοιπόν είχε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να εμπνεύσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά και να τον παρασύρει σε νικηφόρο τρέλα: να την βάλει στο Επικρατείας. Κατόπιν να καλέσει και τους υπόλοιπους που ζαχαρώνουν την κεντρακροδεξιά, όπως τον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε ότι μπορούν να όλοι μαζί συμπλεύσουν. Η αμφίπλευρη διεύρυνση θα εξασφάλιζε την πρωτιά, τις 50 έδρες, την κυβέρνηση. Το υπουργείο στην κυρία, προσφορά του καταστήματος. Αν η κυρία Διαμαντοπούλου έκανε τις δηλώσεις της πριν από μία εβδομάδα θα μπορούσε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της στην Παιδεία.
Ας δούμε πώς ακριβώς αρθρώθηκε η πολεμική κατά του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκτασιν εναντίον του κ. Βενιζέλου. Εχουμε και λέμε. Το πτύελο: «Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι τεκτονικές, με όρους που θα συμφωνηθούν μετά τις αλλαγές για την αυτοδιάλυσή του και την ανασυγκρότησή του». Η μαχαιριά: «Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία εκλογική συντριβή, το να βάλεις στόχους για δύο μονάδες πάνω δεν είναι κάτι το συνταρακτικό». Η εκδήλωση επιθυμίας: «Η κυβέρνηση που θα γίνει μετά τις εκλογές του Ιουνίου θα πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους που έχει η Ελλάδα». Το ποιοι είναι «οι καλύτεροι» μπορούμε να το υποθέσουμε. Εκείνοι που έχουν υπηρετήσει όλες της βαθμίδες του δημόσιου βίου, από Νομαρχία μέχρι Βουλή, εκείνοι που θήτευσαν ως Επίτροποι στην Ευρώπη, εκείνοι που έχουν την ευφυΐα να συνομιλούν με τους τροϊκανούς με διακριτικό και ευγενή ραγιαδισμό.
Ας μην κρυβόμαστε, υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατείνονται ότι ο κ. Σαμαράς είναι «μια κάποια λύσις». Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ, η σμίκρυνση του πράσινου ήλιου τούς οδηγεί στην πολιτική της διαίρεσης (του κόμματος) με το πρόσχημα του πολλαπλασιασμού (κυβέρνησης «με απ’ όλα» στις 18 Ιουνίου). Ταυτόχρονα η συγκυρία είναι τέτοια που τα ανθρώπινα αισθήματα μπορούν να καμουφλαριστούν ως ιδεολογήματα. Η αντιπάθεια και ο φθόνος για τον κ. Βενιζέλο κωδικοποιούνται μέσα από μανιφέστα για τη σωτηρία της χώρας. Η διαπίστωση στελεχών ότι «ο Βαγγέλης δεν τραβάει» και ο συνεχής προσωπικός πόλεμος στα μέσα ενημέρωσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο μονοψήφιο αποτέλεσμα.
Ποιο είναι το μέλλον της κυρίας Διαμαντοπούλου η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί; Υπενθυμίζουμε δεν τα κατάφερε ούτε ευθέως ούτε πλαγίως, μετρώντας ξανά τους σταυρούς του κ. Σκανδαλίδη μπας και του φάει την πρωτιά στη λίστα. Ευνοώντας τόσο ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία διατηρεί ελπίδες αξιοποίησης. Για το καλό της χώρας. Αλλωστε είναι πολύ νέα για να βγει στη σύνταξη.

2 σχόλια:

  1. Αν θα εξέφραζα το Πασοκ τουλαχιστον του Χαλανδρίου θα έλεγα ότι αντίπαλος μας δεν είναι Ο Σύριζα αλλά η Νέα Δημοκρατία.Δυστυχώς αναφέρεσαι σε δηλώσεις στελεχών που με την πρακτική τους την συμπεριφορά την αλλωτρίωση και τα συμφέροντα τους αφού ωδήγησαν το πασοκ στο 13% κάποιοι βέβαια πήγαν και στο Σύριζα αλλα οι άλλοι δεξιοί οι ίδιοι προτιμούν την δεξιά που του εκπροσωπεί και ταξικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο μην εξισώνουμε ανόμοια πράγματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε κανένα ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
    Εκείνοι που έκαναν το ΠΑΣΟΚ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΤΟ, ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΟΡΦΩΜΑ, ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΝΕΙ.
    Αυτό όμως είναι δική του ευθύνη, δική του επιλογή που τώρα πληρώνει. Δεν είναι πρόβλημα των πολιτών.
    Και η ΔΙΑΜΑΝΤΩ του λέει και ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ από πάνω.
    Με όλα αυτά πιστεύω ότι ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ!
    Και βέβαια προτείνω να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια - και εσύ μαζί - ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ο ΓΑΠ, ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και οι άλλοι , οι βατραχομάνες, βουλευτές, να ηττηθεί η ΝΔ, να αλλάξουν τα πράγματα ΣΥΝΟΛΙΚΑ και τελικά να απελευθερωθεί και ο δικός σου (πρώην και δικός μου) να κάνει κινήσεις που ίσως κάπου οδηγήσουν τις δυνάμεις της παράταξής και τον ίδιο.
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ .... ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ και τα ΑΥΘΑΡΤΑ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις αδυναμίες τους. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ
    από ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή