Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ιταλία: Οι δημοτικές επιχειρήσεις στο νέο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων

Νέες ιδιωτικοποιήσεις ,  αυτή τη φορά επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξήγγειλε την Πέμπτη 14 Ιουνίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.
Ο κ. Μόντι τόνισε πως  »οι παρεμβάσεις θα αφορούν κυρίως σε εταιρείες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο», με στόχο «την τόνωση της οικονομίας»  της Ιταλίας.
Εκτιμήσεις ειδικών της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρουν πως «οι εταιρίες αυτές μπορούν να προσελκύσουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, απ’ ό,τι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις».  Μερικές από τις υπό εκποίηση τοπικές επιχειρήσεις  διαχειρίζονται κρίσιμους κοινωνικούς τομείς και αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι οι αστικές και οι υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά και – κυρίως – η διαχείριση  των απορριμμάτων.
 Η κυβέρνηση Μόντι επιδιώκει τη διετία 2012- 13 να προχωρήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών συνολικού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ,  5 και 9 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.
 Πέραν όμως των ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση Μόντι στοχεύει στον δραστικό περιορισμό των ποσών που καταβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κεντρική κυβέρνηση για την ενοικίαση ακινήτων.
 Μένει να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να αποφευχθεί η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από το 21% στο 23%, για να μην βρεθούν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση οι επιχειρήσεις και βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν ήδη σημαντική μείωση των παραγγελιών.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να μην βρεθεί προ της ανάγκης να προχωρήσει και σε υιοθέτηση νέας έκτακτης δέσμης μέτρων τα οποία θα πλήξουν τα εισοδήματα των πολιτών.


Άρχισαν τα "όργανα"; Φαντάζομαι ότι, εδώ, στο Ελλάντα, έχουμε πάρει τα (ποια και για ποιους;;;) μέτρα μας (;;;)

Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου