Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΕΔΕ: Έκτακτο Συνέδριο με κλειστούς δήμους και 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα




Αρχίζουν στις 9 και μισή το πρωί, στο ξενοδοχείο «Intercontinental», στην Αθήνα, οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, με τους περισσότερους δήμους της χώρας να έχουν κατεβάσει ρολά, διαμαρτυρόμενοι για τα δεινά οικονομικά της Αυτοδιοίκησης.
Πάντως, χθες, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τους δημάρχους, που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά και απειλούν με λουκέτο στην περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα ΠΟΕ, ύψους 213,8 εκατ. ευρώ, αργά το βράδυ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, έδωσε στους δήμους 35 εκατ. ευρώ από τα ΠΟΕ, γεγονός που ικανοποιεί την «κόκκινη γραμμή» των δημάρχων για περίπου 135 εκατ. ευρώ από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του χρόνου (96 εκατ. οι ΚΑΠ Σαμαρά-Σταϊκούρα συν 35 εκατ. ΠΟΕ).
Όλα πάντως -όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των δημάρχων και τις όποιες αντιδράσεις τους- θα κριθούν σήμερα, μετά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπως άλλωστε είπε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.
Σχετικές αναρτήσεις:
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ STOP ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΤΑ ΜΕ 35 ΕΚΑΤ.
ΚΕΔΕ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: Ή ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ 'Η ΛΟΥΚΕΤΟ
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ «ΕΝΕΣΕΙΣ» Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΔΗΜΩΝ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/22560

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου