Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα:Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Εργασίας από απλήρωτη εργαζόμενη του προγράμματος των ΜΚΟ

Η συγκεκριμένη εργαζομένη κοπέλα στο Δήμο Πατρέων που παραμένει απλήρωτη τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοί της εδώ και τρείς περίπου μήνες αποφάσισε να στείλει επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα τους. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Προς :
Υπουργό εργασίαs
Υπουργέ σας γράφω αυτή την επιστολή έτσι ώστε να σας κάνω κοινωνό του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε 450 άτομα στην Πάτρα τα οποία απασχολούμαστε σε πρόγραμμα που φορέας υλοποίησης είναι ΜΚΟ εν ονόματι Κ.Μ.Ο.Π. από την ώρα που πιάσαμε δουλειά ως και σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ.
Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα είμαστε μακροχρόνια άνεργοι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είχαμε κανένα εισόδημα πριν, να πούμε ότι έχουμε κάποιες μικρές οικονομίες οπότε μπορούμε να επιβιώσουμε με κάποιο τρόπο. Έχουν περάσει τρείς ολόκληροι μήνες από την ημέρα που δουλεύουμε τα έξοδα τρέχουν και εμείς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Οι περισσότεροι έχουν παιδιά αύριο αρχίζουν τα σχολεία και δεν έχουν να τους πάρουν τα απαραίτητα. Άλλοι πληρώνουν ενοίκια και απειλούνται με εξώσεις. Σήμερα μου είπε κλαίγοντας μια μητέρα (συνάδελφος στο πρόγραμμα αυτό) η οποία έχει παιδάκι 2 περίπου χρονών, ξύπνησε το παιδί και της ζήτησε γάλα δεν είχε να του αγοράσει έβρασε λίγο ζαχαρόνερο και του έδωσε προκειμένου να το ξεγελάσει. Είναι αμαρτία η Ελλάδα του 21ου αιώνα να βιώνει τέτοιες εξευτελίστηκες καταστάσεις.
Όσοι εργαζόμαστε με αυτό το πρόγραμμα δεν ζητάμε θεωρώ κάτι παράλογο, αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να μας δοθούν κάποια χρήματα από τα δεδουλευμένα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες από τις βιοπορίστηκες μας ανάγκες. Παρακαλούμε επελήφθητε προσωπικά για την άμεση καταβολή των χρημάτων μας».
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου