Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί γονείς, άλλη μια δύσκολη σχολική χρονιά, μόλις ξεκίνησε.

Την ίδια στιγμή, όπου όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής στη ζωή μας, δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην παιδεία.

Η διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι πρωτοφανής. Μαζί με την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και στον τομέα της παιδείας, ζούμε την πλήρη υποβάθμιση.

Η υποχρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές συνεχίζεται και βρισκόμαστε πια στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, στις δαπάνες για την παιδεία.

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα:

- η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αφού οι σχολικές επιτροπές και ο Δήμος, δεν φρόντισαν να το προμηθευτούν εγκαίρως από τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση, που θα ισχύσει φέτος λόγω της εξίσωσής του με το πετρέλαιο κίνησης.


- ο μεγάλος αριθμός των χρόνιων ανεξόφλητων λογαριασμών των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλ.π.) , που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων

- Oι λιγοστοί διορισμοί (μόλις 220 καθηγητές και 5 δάσκαλοι), που θα προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

- το γεγονός ότι τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες μεσούσης της οικονομικής κρίσης να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν στα παιδιά τους τα στοιχειώδη.

- η μετατροπή κυρίως των Λυκείων, σε εξεταστικά κέντρα, χωρίς να παρέχουν την ουσιαστική γνώση, στρέφοντας τους μαθητές που έχουν την οικονομική δυνατότητα στην παραπαιδεία.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση κατανοούμε ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας γι’ αυτό:

- Όλοι μαζί ενωμένοι παλεύουμε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, που απεργάζονται η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση, που θα σημάνουν το αποτελείωμα της κοινωνίας.

- Να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που διαλύουν και ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά.

- Αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική κατοχύρωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ισότιμα προς όλους τους μαθητές με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

- Απαιτούμε αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου