Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 25-10-2012


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι  25/10/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, θα έχει ολοκληρωθεί η εκθεμελίωση της εργασιακής νομοθεσίας . Αντικειμενικός σκοπός της τρόϊκας ,είναι η κινεζοποίηση της Ελληνικής οικονομίας , κοινωνικά, εργασιακά και οικονομικά. Οι αλλαγές που ζητούνται και κατά τη γνώμη μας ,σε μεγάλο ποσοστό , θα υιοθετηθούν, αξιώνουν : 

· Εξαήμερη εργασία 

· Καθορισμένο κατώτερο μισθό , με νομοθέτησή του από την εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς τριετίες και επιδόματα. 

· Περιορισμό του ύψους της αποζημίωσης. 

Δηλαδή, το εργασιακό μοντέλο που θα καθιερωθεί, θα είναι, η (πλήρης) εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υπογραφή ατομικών συμβάσεων (χωρίς καθορισμένο ωράριο και με χαμηλό μισθό) και ευκολία στις απολύσεις. 

Θα θέλαμε να μάθουμε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει αυτό το εργασιακό μοντέλο ; 

Το ανησυχητικό, βέβαια, είναι ότι, η Ελληνική κυβέρνηση, στο όνομα της εξασφάλισης της επόμενης δόσης, παρακολουθεί ΠΕΙΘΗΝΙΑ τις εξελίξεις, χωρίς να έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα ,παρά μόνο την εξασφάλιση των δανειστών – τοκογλύφων και την παράλληλη εξασφάλιση του ιδιωτικού κέρδους σε βάρος του δοκιμαζόμενου από την ΚΑΤΟΧΗ ελληνικού λαού. 

Από τον Ιούνιο, άλλωστε, περιμένουμε τα 31 δις για να σωθεί – ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ - η Ελληνική κοινωνία… Αλλά από αυτά τα 31 δις, πόσα θα μπουν στα ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να επανεκκινηθεί η Ελληνική οικονομία ; 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ : Τα 20 δις. θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , τα 7 δις. θα πάνε στις φαρμακευτικές εταιρίες και τα υπόλοιπα για την πληρωμή ομολόγων που λήγουν. Στην πραγματική οικονομία, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ. 

Η «πρΟΤΑση» όλο αυτό τον καιρό έχει επισημάνει το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία καθώς και τους πραγματικούς σκοπούς που έχουν για τη χώρα όλες αυτές οι παρεμβάσεις : τη δημιουργία μιας ειδικής οικονομικής ζώνης (Ε.Ο.Ζ.) προς όφελος των χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά, των πολυεθνικών εταιρειών και μιας ολιγαρχίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα και οικονομικές απαιτήσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους, δηλαδή την πλειοψηφία. 

Αν αυτή την – ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ - Ελλάδα ονειρευόμαστε, των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Διαφορετικά, ας αγωνισθούμε για πολιτική ανατροπή με πρώτο βήμα τη ΜΗ ψήφιση των μέτρων. Κάτι το οποίο ΚΑΙ αναγκαίο για την επιβίωσή μας είναι και ΕΦΙΚΤΟ.      

  
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου