Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥhttp://stinplatia.blogspot.gr/2012/10/3.html (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 3)

Ένας αναγνώστης και φίλος, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του μας πήρε τηλέφωνο και μας έκανε ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρατηρήσεις, που για την σφαιρική σας ενημέρωση αποφασίσαμε να μην κρατήσουμε στην ιδιωτική σφαίρα.

Ο φίλος δεν είναι ΕΙΔΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΑΤΟΣ.

Έχει χειριστεί τέτοια θέματα σε δήμους, έχει χειριστεί θέματα ΕΣΠΑ σε περιφέρειες, ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Και επειδή σήμερα θα υπάρχει η συζήτηση για το αν στέκουν αυτά που προτείναμε ή αν είναι βλακείες  και ανεφάρμοστα - κυρίως ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή του κονδυλίου του ΕΣΠΑ από τον παιδικό σταθμό σε δημαρχείο ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ.

"Με αυτή την διαδικασία δεν μπορούσε να γίνει" μας είπε. "Η διαδικασία της επιλογής αναδόχου για την μελετοκατασκευή (το έψαξε) ξεκίνησε το 2010 με την πρώτη φάση ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ τότε που αναφέρεις, δηλαδή τον Ιούνιο του 2012. Σε κάθε φάση μπορούσε - αν ήθελε η διοίκηση - να κριθεί άγονος ή ασύμφορος ο διαγωνισμός και να διακοπεί, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ"

Άρα, τον ρώτησα, θα μπορούσε να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ με τα νέα δεδομένα (μειωμένο προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς, λιγότερα κονδύλια, κλείσιμο σταθμών κλπ).

"ΒΕΒΑΙΑ" μου απάντησε. "Αλλά αυτό που λες για ανέγερση δημαρχείου δεν γινόταν με αυτό το εγκριτικό από το ΕΣΠΑ" 

Δηλαδή δεν μπορούσε η διοίκηση να διαπραγματευτεί με την περιφέρεια με το λογικό επιχείρημα "ρε παιδιά, μου εγκρίνατε 3,2 μύρια για παιδικό σταθμό, άλλαξαν τα πράγματα, μου είναι άχρηστος, δεν μου τα πάτε για δημαρχείο που καίγομαι και πληρώνω ένα σκασμό λεφτά σε νοίκια;" τον ρώτησα.

"Ε, ήθελε μια διαδικασία μελετητική αυτό, αλλά NAI, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ στο ΕΣΠΑ. 
ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ...

........ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ αναφερόμενος μάλιστα σε δύο - κατά την άποψή του - ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που θα το πετύχαιναν ΣΙΓΟΥΡΑ: Tον Ιωαννίδη και στον Ασκούνη , (δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια, αλλά ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ, θα έχει τους λόγους του, αλλά δεν είναι αυτό το δικό μας θέμα.)

ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΜΟΛΑΜΕ ... ΑΒΙΑΣΤΑ, ΑΒΑΔΙΣΤΑ, κλπ.

Απλά προτείνουμε ίσως πιο δυσκολους δρόμους.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝHΛΘΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ:

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός που θα κτίσουν στο Πάτημα (διότι υπέγραψαν την σύμβαση) θα είναι 1085 τ.μ. κύριο κτίσμα, με 685 τ.μ. υπόγειο και θα είναι βιοκληματικό κτίριο. 
Μια τιμή 1700 ευρώ ανά τ.μ. για αυτόν πρέπει αν θωρείτε ΑΝΕΤΗ στην πιάτσα και εμείς ρισκάρουμε να το γράψουμε. 

Σε αυτή προσθέστε μελέτη και εξοπλισμό όσο βαριά θέλετε. Τα 3,2 δεν πιάνονται με τίποτα.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΤΙZΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ και δεν αναζητείται μια λύση για την αξιοποίηση του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ κτιρίου του Ιδρύματος Κουρτέση.

Δεν είναι εποχή για τέτοιες ... γαλαντομίες.

Αλλά ποιος να σκεφτεί πιο συνδυαστικά; Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;;;
Δεν προλαβαίνει.

ΚΟΒΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ!

ΥΓ: Δείτε και αυτό http://pantazisnikos.blogspot.gr/2011/11/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *