Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ


http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/880-70dimotiko281012

.... και να δούμε τι και πώς μπορεί να διορθωθεί. ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ Η ΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ.



ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ για να μην δίνεται χώρος στον φόβο.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ "που χρωστάνε εμβόλια" (βλ. άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ) - άσπρα, μαύρα, κίτρινα παιδιά,  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ - μήπως μπορεί να προταθεί και να διεκδικηθεί μια πρωτοβουλία του ΣΚΕΠΙ (δημοτικό ιατρείο) σε συνεργασία με κοινωνική προσφορά φαρμακείων, φαρμακευτικών εταιριών (παραδειγματικά) ή βάζοντας και πέντε φράγκα ο δήμος;

Και αυτό δεν μπορεί να είναι μια ΠΛΑΤΙΑ διεκδίκηση που να ξεπερνά τα στενά όρια μιας δημοτικής παράταξης;;

'Η δεν πρέπει να ενοχλήσουμε εκεί το ΣΚΕΠΙ από την ενασχόληση του  με την ... ρομποτική χειουργική  και την άλλη - πώς την είπαμε πεπτιδοτσουτσουνία, πεπτιδοαιδοία ή κάπως έτσι (δεν θυμάμαι).

Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν λέμε ότι είναι κακές οι διαλέξεις γενικώς.

 Λέμε ότι γύρω μας τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται σε τέτοιο βαθμό (και πού είσαι ακόμα) που ο εθελοντισμός μόνος του ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, οι θεσμοί πρέπει να συστρατευτούν και να στρέψουν σε αυτά την προσοχή τους (και τα κονδύλια τους) και όχι να αποστρέφονται των ευθυνών τους, λειτουργώντας σε μια ιδιότυπη νιρβάνα, βολευόμενοι και ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ πολλές φορές τον "ιδεολογικό" διχασμό όσων ΤΑΞΙΚΑ έχουν λόγο να ενώσουν διεκδικητικά την φωνή και την δράση τους ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους, ειδικά τέτοιες εποχές μνημονιακής κατοχής.

Το μέτωπο κόντρα στον ΡΑΤΣΙΣΜΟ θα γίνει ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο αν οι δημοκρατικές, αντιμνημονιακές, ανιφασιστικές δυνάμεις λειτουργήσουν ενωτικά για τους πολίτες και διεκδικήσουν, πιέσουν, εξαναγκάσουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ - και εμείς μιλάμε για εδώ το χωριό, και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση - να δώσουν το δυνατόν περισσότερες ΛΥΣΕΙΣ.

ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,

ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ (ακόμα και αν δεν θέλει),  παράλληλα βέβαια με τις κινηματικές, ενημερωτικές αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που είναι ΒΕΒΑΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΕΣ.

Γιατί η Βαϊμάρη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ.
Και όσο και να κάνουμε ... ευχέλαια το κακό αυτό δεν εξορκίζεται, ούτε το ... τρομάζεις βρίζοντας το κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου