Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Πετάνε αυτά για τα οποία καμάρωναν ότι τους έφεραν
Η μεγάλη καμπάνια "κοινωνικής ευαισθησίας" του Δήμου της Αθήνας και του Mega, κατέληξε τελικά στα σκουπίδια.

Μόλις σβήσαν τα φώτα, τέλειωσαν τα τηλεοπτικά πλάνα και οι συνεντεύξεις μπροστά από τα βουνά με τις σακούλες των προσφερομένων ειδών, τότε αυτά πια "περίσσευαν" και τα πέταξαν στους κάδους σκουπιδιών.

Οι άνθρωποι που καλοπροαίρετα έτρεξαν να προσφέρουν ότι μπορούσαν, έπαιξαν -άθελά τους- τον προπαγανδιστικό τους ρόλο, έφτιαξαν το φιλάνθρωπο προφίλ του δήμαρχου Καμίνη και του Mega και τώρα που η παράσταση έλαβε τέλος, τα σκηνικά δεν χρειάζονται πια.
Κομπάρσοι και φόντο για καλοθρεμένους αστέρες του συστήματος έγιναν.

Όσο γιαυτούς που προοριζόντουσαν οι προσφορές;
Αλήθεια, ποιός τους σκέφτηκε αυτούς πραγματικά από την αρχή αυτής της καμπάνιας δημοσίων σχέσεων; Η αφορμή για εξωραισμό της άθλιας πληροφόρησης ήταν.

Γιατί, αν το Mega είχε τόση ευαισθησία για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ο ιδιοκτήτης του, με την αμύθητη περιουσία, όλο και κάτι χειροπιαστό θα μπορούσε να τους προσφέρει.
Τόσα έβγαλε και βγάζει από το δημόσιο με την άδεια των κυβερνήσεων, από έργα, δρόμους, διόδια, μεταλλεία χρυσού, ενέργεια, σκουπίδια κλπ κλπ.
Με το περίσσευμα των φτωχών ήθελε όμως πάλι να κάνει τον "φιλάνθρωπο".

Halandri PediaΔιαβάστε αναλυτικά

Ο Καμίνης με τις ΜΚΟ κάνει διαλογή στα ρούχα για τους άπορους και οσα δεν τους αρέσουν πάνε στους κάδους

Να μας πεις Καμίνη τι θες να σου φέρνουμε

Σε κάδους απορριμμάτων ρούχα, κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια - Κλεισμένος στο… «παλάτι» της Κοτζιά και αδιάφορος ο Γ. Καμίνης

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εγείρουν οι αποκαλύψεις ότι μέρος των προσφορών των πολιτών σε ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλες δωρεές, κατέληξαν σε κάδους απορριμμάτων.


Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο γα τον κάθε Έλληνα, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έδωσαν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης του Mega “Νοιάζομαι- Μοιράζομαι”.

Οι φωτογραφίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο τι συμβαίνει έξω από το «παλάτι» της πλατείας Κοτζιά.

Δεν κοιτάζει καν από το παράθυρο, φοβούμενος να αντικρίσει την εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες και την κατάντια της πόλης. Μιας πόλης βρώμικης, όπου οι πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν κάθε τρόπο.

Αλλά ο Δήμαρχος αντί να τους στηρίξει, πετάει τη βοήθεια των συμπολιτών στα σκουπίδια. Μάλλον έπιαναν πολύ χώρο στο Δημαρχειακό μέγαρο και τα… «ξαπόστειλε» στους κάδους απορριμμάτων.

Ο κ. Καμίνης έχει υποχρέωση να απαντήσει άμεσα για το τραγικό θέαμα που αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνεργάζεται στενά με ΜΚΟ, χωρίς όμως να υπόκειται σε έλεγχο – καθώς δεν αποτελεί δομή του δήμου.

Επιτέλους, σεβαστείτε τουλάχιστον τις προσφορές των πολιτών προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *