Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ SPIRO.SPERO.GR: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΛΕΞΗ!!!



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Βόμβα» στον Δήμο Χαλανδρίου βάζει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Πολιτική

elegktikoΡεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα
Το ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Χαλανδρίου ερευνούσε πριν από τον Ιούλιο ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Αφορμή στάθηκαν τα κονδύλια για τον καθαρισμό περιοχής στην οποία διέμεναν ρομά, ύψους 911,000 ευρώ!
Στελέχη του δήμου τότε φέρονταν -σύμφωνα με το πόρισμα- να προχώρησαν σε παράτυπες συμφωνίες με εταιρείες μίσθωσης οχημάτων μέσα από τις οποίες ένα μεγάλο μέρος των τριών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση χώρων που διέμεναν αθίγγανοι, έκανε... φτερά! Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις μίσθωσης οχημάτων για έργα στον δήμο, αυτό διαπιστώθηκε εκ των υστέρων. Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν γνώριζαν τίποτε για την ανάθεση και για την υπηρεσία που υποτίθεται ότι προσέφεραν.
Σήμερα ο επίτροπος του Ελεγκτικού συνεδρίου βάζει «βόμβα» στο Δήμο Χαλανδρίου!
Σύμφωνα με τα έγγραφο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το spirospero.gr, ο Δήμος ανακαλεί το ένταλμα πληρωμής για την αποκομιδή σκουπιδιών στον καταυλισμό των τσιγγάνων δίνοντας έτσι αφορμές να γίνουν σχόλια όπως ότι για παράδειγμα τα 335.000 ευρώ, δεν χρησιμοποιήθηκαν για το έργο, αλλά μάλλον πήγαν στις τσέπες κάποιων από το δήμο...
Ο επιβλέπων μηχανικός βεβαίωνε ανύπαρκτα συνεργεία και εργασίες όπως αναφέρεται και στο επίσημο έγγραφο!
Ευθύνες όμως έχουν και οι αιρετοί που μετείχαν τότε στα δημοτικά συμβούλια και τις δημαρχιακές επιτροπές και ενέκριναν το ποσό ΜΑΜΟΥΘ για την αποκομιδή σκουπιδιών.
Μάλιστα κάποιοι αιρετοί που ψήφισαν στις επιτροπές, χρειάστηκαν 3 χρόνια για να καταγγείλουν αυτά που είχαν ψηφίσει και εγκρίνει. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι οι οποίοι αμφισβήτησαν ακόμη και τις υπογραφές τους!
Μεγάλη είναι επίσης η ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Από το 2007 έως το 2010 υπήρχε ομερτά που δεν έσπαγε με τίποτα.
Ήδη το ΣΔΟΕ εδώ και αρκετούς μήνες όπως σας προαναφέραμε, έχει αναλάβει την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του δήμου Χαλανδρίου -ανάμεσα σε αυτούς και ένας αντιδήμαρχος....
Η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια του ανακριτή και αναμένουμε τις εξελίξεις...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ
EPITROPOS-1
EPITROPOS-2
EPITROPOS-3
EPITROPOS-5
EPITROPOS-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου