Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Χειμερινή εκδρομή της Κοινότητας Ανιχνευτών Χαλανδρίου – Βριλησσίων στην Αλωνίσταινα. 4 – 6 Ιανουαρίου 2013


Η ζωή στο ύπαιθρο αποτελεί ένα σημαντικό τομέα δράσης για κάθε Κοινότητα Ανιχνευτών. Εάν συνδυαστεί με την ευκαιρία που δίνουν οι διακοπές των εορτών για μία ολιγοήμερη απόδραση, καθώς και με το χειμερινό πεδίο των βουνών μας οι μέρες της χειμερινής εκδρομής μπορεί να κυλήσουν κάπως έτσι:

Παρασκευή 4-1-2013 


“Συναντιόμαστε στη λέσχη για μοίρασμα των υλικών της δράσης, τακτοποίηση των εφοδίων και επιβίβαση στο πούλμαν για Αλωνίσταινα. Με την άφιξη στο χωριό και μετά την τακτοποίηση μας στο σχολείο είναι ώρα για ένα θερμό καλωσόρισμα στο καφενείο του “Μπάρμπα – Θόδωρου”. Το απόγευμα εξάσκηση στο αντικείμενο χάρτης, πυξίδα και πορεία σε ορεινό περιβάλλον. Το βράδυ κοπή της Βασιλόπιτας της Κοινότητας με το φλουρί (και δώρο ένα ασκό νερού) να πηγαίνει στο νεώτερο μέλος μας, την Όλγα.”Σάββατο 5-1-2013 


“Πρωινό εγερτήριο και προετοιμασία για αναχώρηση με προορισμό την ψηλότερη κορφή του Μαινάλου, την Οστρακίνα, υψ. 1981μ. Πορεία μέσα από τα έλατα του βουνού και μετά από τις ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης κατά το μεσημέρι. Μετά από μικρή ανάπαυλα προκειμένου να βάλουμε τον εξοπλισμό για κίνηση σε χιονισμένο πεδίο, αναχωρούμε για την κορφή στην οποία φτάνουμε περίπου 14:30 μμ. Αφού βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες ξεκινάμε για την Αλωνίσταινα. Η νύχτα θα μας βρει στο μονοπάτι και φτάνουμε στο χωριό κατά τις 21:00. Οπότε μετά το βραδινό φαγητό ώρα για ανάπαυση προς αναπλήρωση δυνάμεων. Κλείνοντας τα μάτια περνούν από μπροστά μας οι εικόνες που αντικρίσαμε, των χιονισμένων κορφών του Μωριά.”

Κυριακή 6-1-2013 “Άγια Θεοφάνεια” “Σηκωνόμαστε και βλέπουμε το χωριό στολισμένο με τον άσπρο μανδύα του χιονιού. Φοράμε τη στολή μας και μεταβαίνουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ώστε να γιορτάσουμε μαζί με τους οικοδεσπότες μας, κατοίκους της Αλωνίσταινας, τη σπουδαία γιορτή. Εκεί θα έχουμε τη χαρά ο Εφημέριος του χωριού Πάτερ Δημήτριος να μας καλέσει να διακονήσουμε τη λειτουργία. Μαζί με τους χωριανούς θα μεταβούμε στο Κεφαλάρι για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας και αφού λάβουμε την ευλογία του Ιερέως θα επιστρέψουμε στο σχολείο προκειμένου να τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας και να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Φεύγουμε αλλά πλέον έχουμε την πεποίθηση ότι η Αλωνίσταινα είναι και δικός μας τόπος.”


Θερμές ευχαριστίες:

- στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλωνίσταινας κ. Χρήστο Πετρόπουλο για την φιλοξενία, το χρόνο και τα υλικά που διέθεσε ώστε να έχουμε ρεύμα και θέρμανση.

- στον Πάτερ Δημήτριο Λυμπερόπουλο για την φιλοξενία, τις ευχές του και την τιμή που μας έκανε.

- στον ιδιοκτήτη του καφενείου “Μπαρμπα- Θόδωρος” για το υπέροχο καλωσόρισμα και την αρωγή σε ότι χρειαστήκαμε.


Το άρθρο του Πάτερ Δημήτριου για την εορτή των Αγίων Θεοφανείων στην πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων amen.gr :

http://www.amen.gr/?op=article&id=11993#.UPUTEsQKf9E.gmailΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *