Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΑλληλεγγύη για όλους: Κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση στη ΔΕΗ.

Όχι στα χαράτσια – όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ – να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος – επανασύνδεση σε όλα τα νοικοκυριά – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Οι μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζονται με την ίδια ένταση οδηγούν τον κόσμο στην φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει βάλει στο στόχαστρο βασικές κοινωνικές ανάγκες αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Την ώρα που η ανεργία, και ειδικά αυτή των νέων, έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, η επίθεση στα εισοδήματα του κόσμου της εργασίας κλιμακώνεται, που η μετανάστευση των νέων είναι γεγονός, που οι άστεγοι καθημερινά αυξάνονται, η κυβέρνηση αδιαφορώντας ακόμα και για δικαστικές αποφάσεις μετατρέπει τη ΔΕΗ σε μηχανισμό συλλογής φόρων – χαρατσιών.

Την ίδια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής να εξελίσσονται σκάνδαλα που ζημιώνουν το δημόσιο, καθημερινά διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν για μια ακόμη φορά. Και ενώ το εισόδημα έχει υποστεί μείωση η κυβέρνηση προωθεί αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ ήδη από τον Ιούλιο του 2008 η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί 15 φορές με τη συνολική αύξηση της τιμής του να ξεπερνά το 44%.

Ο λαός όμως δεν αδρανεί! Αυτοοργανώνεται, δημιουργεί εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης. Κάνει πράξη το σύνθημα ότι κανείς δε θα μείνει μόνος του στην κρίση. Απέναντι σε μια εφαρμοζόμενη πολιτική που θέλει να πληρώνουν οι πολλοί και να κερδίζουν οι λίγοι,

η απάντηση είναι Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση
Καλούμε όλους και όλες για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ,
αύριο Τρίτη 22/1, στην οδό Αριστείδου,

στις 11.00 π.μ

για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα,
για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα
τιμολόγια της ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *