Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ


Δεν παραδίδονται μαθήματα και δεν γίνεται ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ……  η θέση μου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι  και να  υποστηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία βοήθειας και υποστήριξης γίνεται χωρίς να υπολογίζουμε τις πηγές ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο Δημοσιογράφος είχε ήδη κρυσταλλωμένη άποψη και επιθετική στάση στην συζήτηση μας.

 Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες που ¨λιμοκτονούν¨ με την έννοια που αναφέρεται εδώ.
Άνθρωποι όμως που έχουν περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία ,άνεργοι, χαμηλόμισθοι και απειλούμενοι από φτώχεια  έχουν έλθει στην Υπηρεσία μας και έχουν βοηθηθεί με αξιοπρέπεια και πλήρη σεβασμό στο πρόβλημα τους.

Θα ήθελα να απαντήσω στο απαξιωτικό ΤΙΠΟΤΑ …ΜΗΔΕΝ…  ότι η Κοινωνική Υπηρεσία έχει  βοηθήσει συμπολίτες μας με όσα μέσα διαθέτει , με την βοήθεια συμπολιτών, χορηγών, επαγγελματιών ( που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους)  και οργανώνεται άμεσα, με  Κοινωνικά Προγράμματα κατά της φτώχειας με Κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και συσσίτια.

Από τον Αύγουστο του 2011, που η Κοινωνική Υπηρεσία  έχει επιβαρυνθεί και με νέες αρμοδιότητες, (βιβλιάρια ανασφάλιστων πολιτών και σύντομα με τα προνοιακά  επιδόματα) την εποχή δηλαδή που άρχισαν τα  φαινόμενα   να πολλαπλασιάζονται ,  έχουν μοιραστεί πολλά τρόφιμα συσκευασμένα ,  έτοιμο φαγητό, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια, επιταγές από καταστήματα τροφίμων κλπ.,  καθώς επίσης  παρέχεται και υποστήριξη από  Κοινωνικό Λειτουργό ,σε άτομα που έχουν τέτοιου είδους ανάγκες

Η παραλαβή και η διανομή των ειδών  γίνεται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας  και με διακριτικότητα δίδονται  στους συμπολίτες μας και πολλές φορές με κατ’ οίκον παράδοση από εμάς τους ιδίους,   κάτι που γίνεται   με ευχαρίστηση από μέρους μας.

Πιστεύω ότι τα αρνητικά σχόλια στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και ούτε πρόκειται να σταματήσουν το συνεχώς υποστηρικτικό της έργο με οποιοδήποτε τρόπο.

Θα ήθελα να ενημερώσω επίσης ότι όποιος θέλει να συνεισφέρει  οτιδήποτε στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι ευπρόσδεκτο ακόμα και όταν  λειτουργήσουν οι Κοινωνικές δράσεις του Δήμου ( παντοπωλείο, φαρμακείο, συσσίτια ).

Εξάλλου η χορηγία είναι θεσμός από την αρχαιότητα και χωρίς αυτή λίγα πράγματα θα γίνονταν στον τόπο.

Είμαστε στη διάθεση σας  για περισσότερες πληροφορίες.

Φωτεινή Οικονομίδου.


ΠΛΑΤΕΙΑ: Λοιπόν! 

Χάνεται το μέτρο και θα το κόψουμε μετά από αυτό.

Και χάνεται το μέτρο διότι μια εφημερίδα απευθύνεται σε υπηρεσιακό παράγοντα για να πάρει δεδομένα και αντ΄ αυτών παίρνει - ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΠΛΕΟΝ (διότι προφορικά τα είχαμε ακούσει αυτά τα ωραία αλλά δεν τα αναφέραμε) - ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ και ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ  "ΘΕΣΗ  και τις απόψεις του". 

ΣΟΡΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

Είναι δυνατόν να κάνουμε ρεπορτάζ για το τι έκανε Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του δήμου και να μας απαντάει ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (και μάλιστα ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΣ)  ότι "δεν πρέπει να υπολογίζουμε την πηγή της κοινωνικής πρωτοβουλίας;" 

ΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ! 

Και ο οίκος ανοχής ΣΟΥΛΑ κάνει χορηγίες. 
ΤΟ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;;;
Και αν δώσει πετρέλαιο στα σχολεία ο οίκος ανοχής ΣΟΥΛΑ, αυτό πρέπει να με καθησυχάσει εμένα ως δημότη;;;

Ναι είχαμε ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ, όταν πήραμε τηλέφωνο, η οποία δικαιώνεται από την επιστολή

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ!!!
Για ρωτήστε σε πόσους έχει συνδεθεί παράνομα το κομμένο ρεύμα!

Είστε στην ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ! 
Αλλά δεν φταίτε εσείς, φταίει η διοίκηση ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ!
ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΚΟΥΦΗ!

Απαξιωτικό το ... ΜΗΔΕΝ;; 

Σε ρώτησα τρεις φορές να το επαναλάβεις στο τηλέφωνο: 
ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ!

Να παίξω το ηχογραφημένο; 

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ και σου είπα ότι κάνω ΡΕΠΟΡΤΑΖ και το γράφω, το ήξερες, δεν σε παγίδευσα.

Τι θέλεις τώρα να αποδείξεις;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ"

ΕΙΠΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;

ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΩΣΕ!

Και σου θυμίζω ότι απευθύνθηκα στην υπηρεσία του Δήμου, δεν σου ζήτησα προσωπική συνέντευξη.

Άλλωστε το επιβεβαιώνεις και γραπτά! "... με όσα μέσα διαθέτει, με την βοήθεια χορηγιών κλπ" αναφέρεις στην επιστολή σου.

Από το 2011 ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΑΤΕ, λες, με τα βιβλιάρια. 

Έχετε ανυπέρβλητο φόρτο εργασίας; 
Δεν βγαίνετε; 
Στην εφημερίδα το λες;;; Την εφημερίδα μαλώνεις;;;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ! Εδώ θέλουν να κάνουν μειώσεις και απολύσεις!
Τι τους κοιτάτε;

Τα "πιστεύω" σου, σόρρυ, δεν θα τα σχολιάσω, εκτός αν αποκτήσεις πολιτική υπόσταση. 

Όσο έχεις την υπηρεσιακή σου, στην οποία απευθύνθηκα, απλά θα σου συνιστούσα φιλικά ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, όπως αυτή η επιστολή ειδικά σε κανένα άλλο "Δημοσιογράφο" διότι εκείνος δεν θα είναι παλιός φίλος σου.

Αλλά τελικά τι θα κάνεις είναι δικό σου πρόβλημα. Μην παρεξηγήσεις την παρότρυνση  άμα θες πέτα την στην θάλασσα και σόρυ που τόλμησα.

Ας μάθουμε όμως επιτέλους, ο καθένας ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ!

Αν ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι ως ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ θελήσεις να δημοσιοποιήσεις τις απόψεις σου, έχεις όσο βήμα θες από το blogάκι μας. 

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ.

Τα άλλα, τα "νομίζω", "πιστεύω", "θεωρώ" άστα για τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της εφαρμοζόμενης πολιτικής ή γράφτε τα σε άρθρο να το ανεβάσουμε με χαρά, μόλις φύγετε από το γραφείο σας. 

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ:

1. ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ και μας απάντησες 20 και 20 έστειλε στην εκκλησία.
2. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και μας είπες ΜΗΔΕΝ! Ναι ΜΗΔΕΝ, όσο απαξιωτικό και αν σου φαίνεται αυτό.

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: 

Ότι ΚΑΛΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ αλλά ο δήμος, Ο ΔΗΜΟΣ, όχι οι ταβέρνες, τα μπαρ, οι καφετέριες, οι εταιρίες ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όσους σας χρειάζονται και είναι πολλοί, ακόμα και αν βάζατε και εσείς, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, λίγο "εθελοντισμό και χορηγία" σε κόπο, εκτός από τα βιβλιάρια, διατηρώντας την ανωνυμία σας.

ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ή θα συνεχίσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου