Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Συγχαρητήρια Φώτη σε ΚουβέληΣ.Σ. Μόνο ο Κουβέλης και ο Πανούσης έχουν μείνει που θεωρούν ότι είναι "αριστεροί", ότι μας έχουν "σώσει" (είναι από το....μη σώσεις), και ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον λαό και τον τόπο.  

Μπορεί οι αποφάσεις του Φώτη Κουβέλη να εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο έντονη ήταν η απογοήτευση και ο προβληματισμός από το γεγονός ότι δεν έγιναν σεβαστές οι φωνές της «άλλης άποψης» στο εσωτερικό του κόμματος.
Τα μέλη της ΔΗΜΑΡ που έχουν συγκροτήσει το Αριστερό Δίκτυο, τα οποία τάσσονται κατά της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά, κατέθεσαν κείμενο προβληματισμού, το οποίο δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία!
Από την άλλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Αριστερού Δικτύου Ανδρέας 
Νεφελούδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.
Ο Νεφελούδης δήλωσε με πικρία ότι αποχωρεί για να μην αποτελεί «μία ακόμη ενοχλητική φωνή» μέσα στο κόμμα, ενώ οι διαγραφέντες βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το ότι δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία το κείμενο προβληματισμού του Αριστερού Δικτύου και, μάλιστα, από ένα κόμμα που εξακολουθεί να δηλώνει αριστερό...
Όλα αυτά την ώρα που το κείμενο της πολιτικής απόφασης, το οποίο εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή, κάνει λόγο για θετική αποτίμηση της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, θεωρώντας μάλιστα ότι ακριβώς λόγω της συμμετοχής της αποφεύχθηκαν... πιο σκληρά μέτρα για τους πολίτες!

Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που φέρνουν τη ΔΗΜΑΡ τελευταίο από τα κόμματα της σημερινής Βουλής, αλλά πρώτο σε δημοφιλία τον Φώτη Κουβέλη, θεωρείται από την ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου ενδεικτικό της θετικής άποψης των πολιτών για το κόμμα και τη στρατηγική του.

Απογοήτευση
Ωστόσο, μία πιο προσεκτική ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά δύο πρόσφατων δημοσκοπήσεων, της Pulse για το «Ποντίκι» και της GPO για το Mega, αποδεικνύουν την απογοήτευση των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ για τις επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης, την αναποτελεσματικότητα των σκληρών πολιτικών που εφαρμόζει και, κυρίως, για τις συνέπειες που έχει στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, το 64,4% των ψηφοφόρων της δηλώνει το ίδιο ή και περισσότερο απαισιόδοξο στο ερώτημα αν θα βελτιωθεί η ζωή του τα επόμενα δύο χρόνια, το 84,3% πιστεύει ότι η φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματική και το 63,7% θεωρεί εξίσου αναποτελεσματική τη γενικότερη οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 52,6% των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ κρίνει αρνητικά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στον αντίποδα, η ηγεσία του κόμματος πιστεύει ότι και μόνο το γεγονός της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ – που για πολλούς αποτέλεσε το βασικό ψευδοδίλημμα των εκλογών – δικαιώνει την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην τρικομματική. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, άλλωστε, «έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την αποτροπή της χρεοκοπίας και της κοινωνικής κατάρρευσης»!

Επισημάνθηκε, πάντως, ότι η πολιτική που ακολουθείται δεν εντάσσεται εξ ολοκλήρου στο πλαίσιο της πολιτικής πρότασης της ΔΗΜΑΡ, η οποία το... προσπερνάει, αφού, όπως είπε και ο Φώτης Κουβέλης, «αυτό είναι αναμενόμενο σε κυβερνήσεις συνεργασίας»!

Ωστόσο, έκανε λόγο για ανάγκη ισότιμης συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων, κάτι που σήμερα δεν φαίνεται να εφαρμόζεται στην πράξη, με τις δηλώσεις - πυροτεχνήματα διαφόρων υπουργών και αξιωματούχων του Σαμαρά, που αιφνιδιάζουν τη ΔΗΜΑΡ – όπως και το ΠΑΣΟΚ – προκαλώντας όλο και πιο έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στο κείμενο προβληματισμού του Αριστερού Δικτύου, όπου επισημαίνεται ότι, αν συνεχιστούν οι σημερινές πολιτικές, δημιουργείται μια Ελλάδα που «δεν έχει σχέση με τα ιδανικά της Αριστεράς». Και εκτιμάται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ορίζοντα τετραετίας, δεδομένου ότι πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ότι η Ν.Δ. «δεν αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ΔΗΜΑΡ»!

http://www.topontiki.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *