Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι Βούλγαροι μας δείχνουν το τρόπο της αλλαγής.


69BC9ABFA94D1B49E50ED47E1FE8494E

Έπειτα από τις διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη Βουλγαρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Μπορίσοφ παραιτήθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ δήλωσε: «Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε». Επιπλέον δήλωσε πως «Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία». Δηλαδή πως λέμε Έλληνες πολιτικοί; Καμία σχέση. Εδώ έχουμε «δημοκρατία» όχι παίξε γέλασε. Δεν βρέθηκε άραγε κανείς να μιλήσει στον Μπορίσοφ για το δόγμα Σαμαρά “Νόμος και Τάξη”;

Φυσικά, δεν ήταν μόνο η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Μπορίσοφ που τον οδήγησε σε παραίτηση. Ήταν κυρίως ο Βουλγαρικός λαός που βγήκε στους δρόμος με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Βλέπει άραγε κανένας εμάς τους Έλληνες να βγαίνουμε στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά; Όχι βέβαια και σ’ αυτό δεν φταίει ο λαός.

Φταίνε οι κατευθυνόμενοι από τις κομματικές ηγεσίες συνδικαλιστές, οι οποίοι καπελώνουν κάθε διαμαρτυρία του λαού και τον οδηγούν να διαμαρτύρεται για συντεχνιακά συμφέροντα και όχι για το γενικό αίτημα της κατάρρευσης του αυταρχικού, αντιδημοκρατικού και τυραννικού πολιτικού καθεστώτος.

Σήμερα πάλι οι εργατοπατέρες οδηγούν τους εργαζόμενους στους δρόμος για εκτόνωση κραυγάζοντας συνθήματα κατά ορισμένων μέτρων που θίγουν συντεχνιακά συμφέροντα και κυρίως τα συμφέροντα της εκλογικής πελατείας και όχι με αίτημα την συνολική κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θα μας απελευθερώσει όλους.

Μόνο όταν ο λαός κηρύξει απεργία διαρκείας και βγει στους δρόμους ενιαίος με αίτημα την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, μόνο τότε θα καταρρεύσει το καθεστώς.

Αν μας αρέσει αυτό που ζούμε και δεν μπορούμε να δούμε αυτό που έρχεται, τότε ας συνεχίσουμε με την ίδια απάθεια μέχρι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και τότε ίσως ξεσηκωθούμε.

του Πέτρου Χασάπη
http://www.olympia.gr/, 20/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου