Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νομικός Ακτιβισμός ενάντια Στο «Χαράτσι» της Δ.Ε.Η. από Το Ελληνικό Κίνημα ‘Αμεσης ΔημοκρατίαςΠερίεργες συγκυρίες συμβαίνουν στην υπόθεση της εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά το λεγόμενο «χαράτσι ακινήτων» ή «τέλος» ηλεκτροδότησης Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., που δεν είναι ανταποδοτικό τέλος, αλλά φόρος, όπως δέχτηκε η απόφαση 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και μάλιστα ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ προϋποθέσεις που αφορούν τη φορολογική μας Νομοθεσία, ενώ κρίθηκε αντισυνταγματικό και παράνομο!

Η απόφαση αυτή τελεσιδίκησε εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν άσκησε έφεση εμπρόθεσμα , αλλά μόνο Αναίρεση στον Άρειο Πάγο και εις βάρος της ΔΕΗ που παραιτήθηκε από την έφεση που αρχικά άσκησε και συνεπώς παράγει τα νομικά αποτελέσματα του να μην μπορεί να κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το δήθεν τέλος ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ δεν πρέπει να το ενσωματώνει στους λογαριασμούς που εκδίδει. 
Οι αναιρέσεις του Δημοσίου και της ΔΕΗ πρόκειται να συζητηθούν την προσεχή Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στον Άρειο Πάγο και μάλιστα ο εισηγητής προτείνει απόρριψη της αναίρεσης ΔΕΗ και δέχεται την αναίρεση του Δημοσίου μόνο υπό τον όρο ότι το «χαράτσι» είναι προσωρινό για τα έτη 2011 και 2012, ενώ ήδη συζητείται από την Κυβέρνηση η επιβολή του και το 2013, οπότε θα καταστεί αντισυνταγματική η είσπραξή του από τη ΔΕΗ και φέτος.

Παράλληλα εκκρεμεί όμως και στο Εφετείο Αθήνας η Έφεση που ασκήθηκε τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και ως νομίμου εκπροσώπου του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, που δικάζεται μετ’ αναβολή από το Εφετείο Αθήνας την 18η Απριλίου 2013, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές πρωθύστερο, που δεν μπορεί να προχωρήσει μάλλον τη εσπευσμένη διαδικασία που επέλεξε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο! Ιδιαίτερα τη στιγμή που ταυτόχρονα δικάζω την προσεχή Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας μετ’ αναβολή τη μεγάλη υπόθεση των Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που «κουρεύτηκαν» στο μεγαλύτερο ποσοστό τα κεφάλαιά τους που εμπιστεύτηκαν στα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου.

Και γεννάται το ερώτημα αν πρέπει τώρα να ασκηθούν και ασφαλιστικά μέτρα στο Εφετείο για την μη πληρωμή του ηλεκτροδοτικού τέλους για το 2013 στον εισπρακτικό μηχανισμό της Δ.Ε.Η., στα πλαίσια ενός υγιούς νομικού ακτιβισμού, που δίνει ελπίδες στον Ελληνικό Λαό, ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει τον μόνο ισότιμο κυματοθραύστη στις παράλογες και παράνομες αποφάσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας εις βάρος των Ελλήνων.

Ιδίως τώρα που φαίνεται ότι εξέχοντες δικαστικοί λειτουργοί συμμετέχουν και σε αναζήτηση συνολικών λύσεων στη άδικη Ελληνική κρίση , όπως στη «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» που διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο το «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»( πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.dimovoulio.gr )

του Γιώργου Κόκκα, δικηγόρου
Αναδημοσίευση : http://www.olympia.gr/, 21/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου