Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

«Με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης
, επαναδιατυπώνουμε την αντίθεσή μας στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου μας. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε σταθεροί στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διατυπώνουμε ομόφωνα και ξεκάθαρα τη θέση μας: Oι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν αποπροσανατολίζονται και δεν υπονομεύονται. 

Επιβεβαιώνουμε ομόφωνα και αγωνιστικά ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης και σταδιακής διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, που θα προκληθεί από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Η αδυναμία ή η άρνηση της διοίκησης να στελεχώσει τις υπηρεσίες μας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα καθεστώς ανασφάλειας για πολλούς συναδέλφους μας. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία γινόταν και γίνεται και σήμερα, μοχλός πολιτικής ομηρίας και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ζητούμε ΟΜΟΦΩΝΑ πρόσληψη και διασφάλιση ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που θα καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών στις οποίες παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις, ώστε να διασφαλιστούν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες μας.

Τονίζουμε ότι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων -αφού δεν διατίθενται πλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα- και η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, μας παρουσιάζονται σχεδιασμένα ως μονόδρομος. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι έτσι και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σχέδια αυτά να υλοποιηθούν.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια απόπειρα ανάθεσης υπηρεσιών του Δήμου μας σε ιδιώτη. Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια οδηγεί τις υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται από τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και αιτιολογείται πλήρως από την ακολουθούμενη πολιτική δεκαετιών με γνώμονα την επένδυση σε ειδικευμένο προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όποιος πιστεύει ότι οι επιχειρηματίες και οι μπροστάρηδές τους, κόπτονται για τους πολίτες και ότι η ανάθεση της καθαριότητας στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα ελαφρύνει το κόστος της αποκομιδής, είναι τουλάχιστον αφελής. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, σε απαξίωση τον τεράστιο μηχανολογικό εξοπλισμό στον οποίο έχουν επενδύσει οι Δήμοι με χρήματα των δημοτών τους. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας με απολύσεις και σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια κατάργησης των κοινωνικών δομών των δήμων και αντικατάστασή τους από το νέο εφεύρημα των κοινωνικών συνεταιρισμών, στους οποίους σταδιακά επιχειρούν να μεταφέρουν την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αφού πρώτα φροντίσουν να απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης ο «κατάπτυστος» δημόσιος υπάλληλος. Ο εργαζόμενος δηλαδή ο οποίος στη συνέχεια θα συγκαταλέγεται στη «συμπαθή κατηγορία» των ανέργων και θα αξιοποιείται ως «εθελοντής» που απλά χαρτζιλικώνεται στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς ή καλύπτει κενά στις υπηρεσίες του δημοσίου ως «εθελοντής συνταξιούχος».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βριλησσίων θα μείνουμε σταθεροί και ενωμένοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που παρέχει Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Η εξασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων, αφορά την κοινωνία και τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μας αφορά όλους!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου