Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε ενωτικό κλίμα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέλευση των κατοίκων του Κάτω Χαλανδρίου όπου αποφασίστηκε η παράλληλη προσφυγή των κατοίκων κατά της απόφασης του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλου για μετεγκατάσταση του καταυλισμού στον χώρο της αλάνας του Νομισματοκοπείου.

Η συνέλευση ήταν ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και κατέληξε σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Οι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου έδειξαν να έχουν κατανοήσει σφαιρικά το θέμα και έτσι δεν ήταν δυνατό να περάσει οποιαδήποτε μεμονωμένη απόπειρα να οδηγηθούν σε λάθος δρόμους.

Σημαντικά σε αυτό βοήθησε η εισήγηση του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση, από την πλευρά των κατοίκων ο οποίος έδειξε πολύ καλά διαβασμένος, με ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και με κοινωνική ευαισθησία για την επίλυση του ανθρωπιστικού θέματος των τσιγγάνων.

Έχουμε στην διάθεσή μας πλούσιο φωτογραφικό υλικό - το οποίο όμως δεν θα αναρτήσουμε χωρίς επεξεργασία, ανταποκρινόμενοι στο ευγενικό αίτημα κατοίκων που μας είπαν ότι δέχονται απειλές και δεν επιθυμούν να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Θα ανεβάσουμε  αύριο στο YOUTUBE ολόκληρη την συνέλευση - σε ηχητικό χωρίς εικόνα - γιατί θεωρούμε ότι έχει αξία να ακούσετε όλοι την συζήτηση και ιδιαίτερα κάποιες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις παρευρισκομένων για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κόσσυβας, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Θ. Βαρδουλάκης, η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, και αντιπροσωπεία της Αντίστασης και του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου - παρέμβαση από την Αντίσταση έκανε ο Κώστας Γερολυμάτος.

Αποκλειστικά στην Πλατεία θα δημοσιεύσουμε και νέα παρέμβαση - τοποθέτηση του Θωμά Βαρδουλάκη για το θέμα.

Έξω από την αίθουσα συγκέντρωση έκαναν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που ανάρτησαν πανώ υπέρ των ΡΟΜΑ αλλά πέρα από μικροαντιπαραθέσεις δεν προκλήθηκε σημαντική ένταση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ λοιπόν στις πρωινές μας αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου