Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ


Την ώρα που οι δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας - κάτοικοι, φορείς, δημοτικές παρατάξεις - οδηγούνται σχεδιασμένα στον κατακερματισμό από τις τροϊκανές δυνάμεις, με την γνωστή μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε",σχέδιο που υλοποιεί με απόλυτη συνέπεια η διοίκηση Κουράση με την αμέριστη συναίνεση Ανδρεόπουλου, με προφανή στόχο τους να αποπροσανατολιστούν οι Χαλανδραίοι και κυρίως οι Κατωχαλανδραίοι και να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί  ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση κρίσιμων εκτάσεων στο Χαλάνδρι (μεταξύ των οποίων οι ΧΕΥ της Αττικής οδού και βεβαίως και η Αλάνα του Νομισματοκοπείου) ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ που θα προκύψουν γι' αυτές μετά την ένταξή τους στο σχέδιο πόλης  (είναι γνωστές πια σε όλους, οι "ειδικές, κατ΄ εξαίρεσιν διατάξεις fast truck που επιβάλλονται σε "επείγοντα επενδυτικά σχέδια" τώρα που η τρικομματική "σώνει" την χώρα, ξεπουλώντας τα πάντα άρον, άρον)   κάποιοι είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το θέμα του καταυλισμού δεν είναι παρά το τυράκι στην φάκα και το τακτικό μέσο για τον αποπροσανατολισμό των Χαλανδραίων από το ΠΑΝΔΗΜΟ αίτημα για ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ και την καταβολή εισφοράς σε γη και χρήμα στον δήμο και από τις μεγάλες ιδιοκτησίες της περιοχής - πριν αξιοποιηθούν ώστε να διασφαλιστεί ο κοινωνικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την επιβίωση όλου του Κάτω Χαλανδρίου.

Ειδικά για τον χώρο της Αλάνας είναι γνωστή η θέση μας για διεκδίκηση του χώρου από την ΚΕΔ από το 2002 - όταν μόνοι μας λέγαμε ότι είναι στρατηγικής σημασίας για το Κάτω Χαλάνδρι και ολόκληρο το Χαλάνδρι, την ώρα που κάποιοι "έδιωχναν" το ΜΕΤΡΟ από την πόλη.
ΕΜEIΣ το είχαμε εντάξει στα 4 σημαντικότερα θέματα στρατηγικής μας, που αναδείξαμε σε αυτό εδώ το videaκι που είχαμε φτιάξει. http://youtu.be/Ml5YT_rAA0E και που τον οραματιστήκαμε ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ, με πράσινο, γηπεδάκια ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ αθλητισμού, θεατράκι κλπ.

Δυστυχώς - και εδώ, όπως και στο θέμα της Ελευθέρας Πεντέλης - επικράτησαν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ πολιτικές μαθητευόμενων μάγων, που πάντα με το επιχείρημα ότι "πρέπει να κάνουμε γρήγορα και να μην καθυστερήσουμε αναζητώντας πολύπλοκες λύσεις", μπλόκαραν τους σοβαρούς πολεοδομικούς σχεδιασμούς και τελικά ευθύνονται που έχουν οδηγήσει το Χαλάνδρι στην σημερινή του κατάσταση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΩΝ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ για το γεγονός ότι το Πεύκο Πολίτη είναι εκτός σχεδίου ακόμα  και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΚΗ για το γεγονός ότι έμεινε η ζώνη γύρω από το Νεκροταφείο εκτός σχεδίου και δεν έχουμε ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που θα αποκτήσουμε με την αναθεώρηση του ΓΠΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΚΗ για την αναρχία στις χρήσεις γης που οδήγησε το Χαλάνδρι να γίνει ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΚΗ για το ότι δεν μπορεί ο δήμος να οργανώσει την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και να κάνει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ που η κατοικία ουσιαστικά εξοβελίζεται από την πόλη.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ που το εμπορικό κέντρο της πόλη κατέρρευσε.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ.

Εμείς θα τοποθετηθούμε πάλι δημόσια, καθαρά, με πίστη στην λογική και την κρίση των συμπολιτών μας και τελικά όλα εδώ θα κριθούν πάλι.

 Ίσως να χρειαστούν άλλα 12 χρόνια για να δικαιωθούμε, όπως ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ σε όλα τα θέματα που ανοίξαμε το 2002.
Δεν δικαιωθήκαμε πολιτικά και δεν μας νιάζει αλλά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ΤΡΑΓΙΚΑ από το αποτέλεσμα των πολιτικών τους επιλογών στην πόλη και την ζωή μας.

ΣΗΜΕΡΑ και με αφορμή την ευκαιρία που δίνει στον δήμο  το γεγονός ότι έχουν τραβηχτεί τα φώτα του ενδιαφέροντος στο Πεύκο Πολίτη (λόγω του καταυλισμού) πρέπει να διαμορφωθεί ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ από τους ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Αυτό θα έκανε ένας ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, μια ΚΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που θα προέτασε το συμφέρον της πόλης.
Αυτό θα έπρεπε να διεκδικεί μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, κατά την γνώμη μου.

Να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα κίνημα που θα διεκδικήσει την ΑΜΕΣΗ ένταξη της περιοχής στο σχέδιο.
ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επίλυσης και του θέματος του καταυλισμού.
Και αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με την ανάληψη από την κεντρική διοίκηση των ευθυνών της, δηλαδή ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, όπως αυτή καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη ένταξης της περιοχής.

Πέταξαν τόσα λεφτά για τα κόλπα στον καταυλισμό. ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

Αυτό θα ξεμπλοκάρει την μελέτη ένταξης και τότε το θέμα του καταυλισμού θα είναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ να λυθεί χωρίς μεταφορά του ΓΚΕΤΟ!

Και βέβαια στην αναθεώρηση του ΓΠΣ ο χαρακτηρισμός του χώρου του νομισματοκοπείου σε ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ εμάς μας βρίσκει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.

Ο ΧΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΠΣ ΤΟΥ 1989 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ.

Την τακτική της αλλαγής των κοινόχρηστων χώρων σε αθλητικούς το είδαμε και στην Ιωαννίνων και Τυμφρηστού, όπου ευτυχώς δεν έγινε και τότε εξηγήσαμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή την "εύηχη" πρόταση:

Ότι στον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΗΠΕΔΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Γήπεδα με μαγαζιά, γήπεδα χιλιάδων θέσεων, επαγγελματικές αθλητικές εγκαταστάσεις ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. 
Αυτά για να μην μπερδευόμαστε.

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Μια στρατηγική που ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, δεν τα βάζει κάτω από το χαλί.

Επειδή φαίνεται ότι και πάλι για μια τέτοια στρατηγική, κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συζητήσουν για κοινές δράσεις, δεσμευμένοι στην λογική του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους,

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου