Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ»


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922,926
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr Χαλάνδρι, 13 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ»


Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2013, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις ακόλουθες δράσεις που συντονίζονται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και λοιπούς φορείς. Οι συγκεκριμένες δράσεις διεξάγονται στο πλαίσιο του γενικού σχεδίου δράσης της αντιπυρικής περιόδου του Δήμου Χαλανδρίου. Κύριος στόχος τους η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης δασικής πυρκαγιάς.

1ον. Στην εκπαίδευση αντιπυρικής προστασίας, που θα πραγματοποιηθεί από αξιωματικό της Π. Υ. κ. Τσοκανά στις 16 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων στην εκκλησία Αγ. Αθανασίου στο Πολύδροσο και στις 17 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 με την διεξαγωγή πρακτικής εξάσκησης με την Πυροσβεστική και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Ηρώδου Αττικού.

2ον. Στην συμμετοχή στην ενεργή 24ώρη φύλαξη της Ρεματιάς υπό τον συντονισμό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου και την διαρκή συνεργασία με την ομάδα και το σώμα εθελοντών πολιτικής προστασίας. Η ολοήμερη φύλαξη ενός από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου, θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία μιας και η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι βασικές προτεραιότητες για την διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών του Χαλανδρίου.

3ον. Στον καθαρισμό της Ρεματιάς, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 02 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή από τις 9.00 π.μ. με συμμετοχή των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου καθώς και όλων των εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου μας.


Η συμμετοχή όλων των εθελοντών πολιτών με οικολογική ευαισθησία και συνείδηση στις ανωτέρω δράσεις και η αγαστή συνεργασία με το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση της αντιπυρικής περιόδου.

Για συμμετοχές παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με την Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας κ. Σύμη Ξεφτεράκη στο τηλέφωνο:2132023909 και e-mail: politiki.prostasia@halandri.gr

Η προστασία του πνεύμονα πρασίνου της Ρεματιάς είναι υπόθεση όλων μας. Για αυτό ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων των Χαλανδραίων.

Δήμος και Δημότες μαζί σε μια διαρκή επωφελή συμμαχία για το περιβάλλον.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου