Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ , ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Φωτογραφία: Το κράτος αποφάσισε σε αυτόν τον χώρο να τοποθετήσει καταυλισμό Ρομά.

Αγαπητοί γείτονες,

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 23/5/13 και ώρα 18:00-20:00 στο Κέντρο νεότητας του Δήμου μας ,(οδός Δαναΐδων και Αντιγόνης) , για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις πάνω στο έγκλημα που πρόκειται να γίνει και τις κινήσεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει οι κάτοικοι.

Πάνω από 30 χρόνια ο καταυλισμός του Νομισματοκοπείου επιβαρύνει την γειτονιά μας και την γύρω περιοχή. Οι κάτοικοι που μένουν απέναντι του τόσα χρόνια, βιώνουν καθημερινά το δικό τους μαρτύριο. Η πολιτεία λοιπόν ,αντί να δώσει μια μόνιμη λύση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση έκρινε σκόπιμο να καταστρέψει και την διπλανή ΜΟΝΑΔΙΚΗ έκταση ΠΡΑΣΙΝΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζουν με την απόφαση της περιφέρειας (Αρ. πρωτ. Φ.73521/9339 της 16-04-2013) οι Ρομά της περιοχής του Νομισματοκοπείου θα μεταστεγασθούν (όχι όλοι), στο χώρο που βρίσκεται το γήπεδο του Απόλλωνα και το αλσύλλιο που τον περιβάλλει.
Μετά από μια συντονισμένη και ύπουλη προσπάθεια μεταξύ του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου, πολιτικών κομμάτων και του Συνηγόρου του Πολίτη και αφού ακύρωσαν την μετεγκατάσταση στην Λυκόβρυση, αποφάσισε να μεταφέρει τον καταυλισμό στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Ανεξάρτητα όμως από τις απόψεις που έχει ο καθένας μας για τη συμβίωση με τους Ρομά, η όποια επέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο θα υποβαθμίσει τη ζωή μας, την περιουσία μας και την ζωή των παιδιών μας και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε.
Αν δεν ενεργήσουμε άμεσα, οι συνέπειες από τα κομμένα δέντρα και το «περικυκλωμένο» από παράγκες κατεστραμμένο γήπεδο θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και απαιτεί όλοι οι κάτοικοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα αυτό. Θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας εάν δεν προστατέψουμε αυτόν τον χώρο εάν δεν μπούμε μπροστά να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Δικαιώματα έχουμε και εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που πρέπει να είμαστε ενωμένοι πέρα από μικροσυμφέροντα, προσωπικές αντιπάθειες ή πολιτικές σκοπιμότητες γιατί στην συγκεκριμένη στιγμή την αδιαφορία θα την πληρώνουμε για μία ολόκληρη ζωή.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε λίγη ηρεμία, πράσινο, καθαριότητα, μείωση της εγκληματικότητας, αξιοπρέπεια και όχι την πλήρη απαξίωση της περιουσίας μας που ο καθένας κατέβαλλε κόπο και ιδρώτα για να αποκτήσει και να τα αφήσει στα παιδιά του.

Όλοι οι επίδοξοι κοσμοκράτορες στο παρελθόν “γη και ύδωρ” ζήτησαν απο την Ελλάδα και πήραν “Μολών λαβέ” και Θερμοπύλες. Πήραν “Νενικήκαμεν” και Μαραθώνιους. Τώρα είναι η ώρα να πούμε το δικό μας “Μολών λαβέ”, να φυλάξουμε τις δικές μας Θερμοπύλες.

ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου