Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο ΦΙΛΟΣ Γ.Γ. - ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ - ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Σε απάντηση της δημοσίευσης http://stinplatia.blogspot.gr/2013/05/m.html κάποια σχόλια από φίλο το blog

Δεν τον ξέρω τον κ. Χανιωτάκη, αλλά διακρίνω φθόνο, ζήλεια και αδυναμία ορθής κρίσης και επιλογών, όταν βρίσκει να "αναδημοσιεύσει" από τις χιλιάδες ειδήσεις που κυκλοφορούν, την "αντικειμενική" είδηδη από μια παρέα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, την συγκεκριμένη σαχλαμάρα.

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι ως Ελληνες, που έναν Ελληνα, τέως πρωθυπυργό, δημοκρατικά εκλεγμένο, που ακόμα δεν τον έκρινε η ιστορία, τον καλούν συνεχώς, φημισμένα πανεπιστήμια και forum του εξωτερικού να συμμετάσχει, να πει απόψεις, (που σίγουρα ο Χανιωτάκης και κάθε Χανιωτάκης, όχι μόνο δεν γνωρίζει αλλά ούτε μπορεί να καταλάβει), και ίσως, να διαφημίσει και την Ελλάδα, να μιλήσει για το νεοφιλελευθερισμό που δυστυχώς δείχνει να έχει επικρατήσει στην Ευρώπη, και να αναδείξει τις κακές συνέπειες που έχει η συγκεκριμένη πολιτική.
Είναι σίγουρο ότι το ΜΙΤ, η Οξφόρδη, το Χάρβαρντ, το London School of Economics και πολλά άλλα παρόμοια ινστιτούτα έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια, για να επιλέξουν τους ομιλητές και εισηγητές τους.

Φτάνει πια το καλαμπούρι. Ας μας σώσει κάποιος άλλος, πιο επιτυχημένος από τον Παπανδρέου, με άλλη συνταγή, (γιατί τώρα ακολουθούμε πιστά την αρχική συνταγή Παπανδρέου σε πιο ισχυρή - κακή δόση, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην εφαρμογή της), και μετά ας αρχίσουν όλοι αυτοί οι σοφοί του τύπου Χανιωτάκη και λοιπών δημοκρατικώς δυνάμεων, να καλαμπουρίζουν με θέματα που δεν χωράνε καν στο μυαλό τους.

Οι τύποι democracy now, που στην πραγματικότητα δεν δέχονται τα αποτελέσματα των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά θεωρούν ως δημοκρατία το να γίνεται το δικό τους, του στυλ "να καεί το μπ... η βουλή", που τώρα διαμαρτύρονται για το επίπεδο που υπάρχει μέσα στη βουλή, ας κάτσουν να σκεφτούν ποιοί είναι αυτοί που δημιούργησαν το κλίμα της συνολικής απαξίωσης της πολιτικής.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν, θα χαρώ όμως να ανοίξουμε μια συζήτηση αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα μόνο, στο συγκεκριμένο θέμα.

Φιλικά
Γ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου