Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αποθέωση πολιτικών το Πάσχα

Ρεκόρ προσέλευσης πιστών είχε η Μονή Ευόσμου, όπου εκκλησιάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος μόνος του ήταν συνάθροιση 150 ατόμων. Συν τους σωματοφύλακες που είχαν μεταμορφωθεί σε μέλη της παιδικής χορωδίας, το σύνολο 670. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατούσε την Ιερά Σύνοψη και έψαλε με κατάνυξη τα έξοδα του Γ. Παπανδρέου στα χρυσά ταξίδια του και αποθεώθηκε από τους πιστούς.

Ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να περάσει το χειρότερο Πάσχα της ζωής του στις Σπέτσες, έδειχνε δε παντού το εισιτήριο με το δελφίνι 17,80 ευρώ. Δεν αποδοκιμάστηκε όμως, αλλά αντιθέτως επιδοκιμάστηκε από πιστούς που του φώναζαν «Είσαι μεγάλος…», χωρίς να συμπληρώνουν τις τελίτσες.

Ο Φ. Κουβέλης πέρασε Πάσχα σπίτι του, αφού το τελετουργικό δεν περιλαμβάνει δηλώσεις στο Μαξίμου, οπότε δεν υπήρχε νόημα να ξεκουνηθεί από τη θαλπωρή του σπιτιού.

Το Πάσχα πέρασαν μαζί στην Αθήνα η Αλέκα Παπαρήγα και ο Μήτσος ο Κουτσούμπας, αφού εκκρεμεί απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για να περάσουν μία μέρα ξεχωριστά.

Στη Χ.Α., επειδή είναι παλαιοημερολογίτες, γιόρτασαν την 21η Απριλίου και ξεκαθάρισαν πάλι ότι δεν ήταν 12χρονο το κοριτσάκι που έφαγε το χαστούκι, αλλά 10χρονο.

Χαρούμενη ήταν η χθεσινή μέρα για τον Κ. Μητσοτάκη, αφού πέθανε ο κυριότερος αντίπαλός του, ο 7άκις πρωθυπουργός της Ιταλίας, 94χρονος Τζούλιο Αντρεότι και κέρδισε το μεταξύ τους στοίχημα.

Ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε άτυχος πάντως στη Γαύδο, καθώς έπεσε πάνω σε γιαγιά που διαμαρτυρήθηκε για την πετσοκομμένη σύνταξη των 400 ευρώ:
Χαμογέλασε και της είπε: «Εμείς;»
Σωστό. Αλλά τι το ‘θελε να προχωρήσει παραπέρα;
«Εσύ με τις κοτούλες σου εδώ, μια χαρά είσαι!»
Για να ‘ρθει η στριφογυριστή απάντηση: «Μα και οι κοτούλες θέλουν το φαΐ τους» είπε η γιαγιά, που θέλει 100 Στάη και Τρέμη μαζί.
Ετσι μετά την « Κυρά της Ρω» γνωρίσαμε και την «Κυρά του Ευρώ».

Ο Γ. Στουρνάρας πέρασε ήρεμο Πάσχα και αντί για αρνί σούβλισε 1.500.000 φωτοβολταϊκά.

Ο Αντ. Σαμαράς ήταν κατευχαριστημένος αυτές τις άγιες μέρες, γιατί η τρόικα για πρώτη φορά είπε καλά λόγια για την Ελλάδα που έχει βάλει το μαχαίρι στον λαιμό των πολιτών. Κρατούσε πάντως μυστικό πού θα κάνει Ανάσταση και ήταν σταντ μπάι 354 εκκλησίες. Τελικά έκανε Ανάσταση στο Ναύπλιο και εκεί έγινε το πρωτοφανές περιστατικό όπου ο παπάς πετούσε βεγγαλικά και δυναμιτάκια, ενώ ταυτόχρονα έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και «Ελλάς Ανέστη».

"Πάμε Λουκέτο", του Λάκη Μπέλλου, Εφημερίδα των Συντακτών, 7/5/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *