Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ! ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ... ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ!

 
 


Την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, ως τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου για κοινούς υποψηφίους με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανάμεσα στους οποίους η «ποσόστωση» των προερχόμενων από τη ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν νέες «διαρροές» στον Σαββατοκυριακάτικο Τύπο για:

-Δύο ψηφοδέλτια: Ένα με όλους τους υποψήφιους δημάρχους και ένα με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ναι μεν θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο αλλά στο ψηφοδέλτιο δεν θα διακρίνονται οι δημοτικές παρατάξεις. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο εφόσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο.
-Επαναφορά του ποσοστού 42% για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

-Πλαφόν 3% ή 5% για την εκλογή των υποψήφιων δημάρχων ως δημοτικών συμβούλων.

- Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του δημάρχου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

- Ενοποίηση της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και δημάρχους

Πάντως, η επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου προκαλεί ήδη αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στους δημάρχους όσο και από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι θα υπάρξει «ακυβερνησία» στους δήμους, ενώ και στα κόμματα της συγκυβέρνησης βλέπουν προσπάθεια Σαμαρά για επιβολή των υποψηφίων της ΝΔ. Αλλά και στην Κουμουνδούρου η αλλαγή του εκλογικού συστήματος θεωρείται ως προσπάθεια κοινής καθόδου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης απέναντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
 
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις