Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Σε δίκη 35 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία του 2011«Η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως τρόπο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τη μία ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο «λαιμητόμο» σπρώχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους (σε πρώτη φάση 6.000 Δημοτικούς Αστυνομικούς και Σχολικούς Φύλακες) και από την άλλη επιχειρεί να τρομοκρατήσει«.

Αυτό τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση της καταγγέλοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παραπομπή σε δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την κινητοποιηση τον Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και στα μέτρα εξόντωσης των μνημονίων.

Οπως αναφερεται στην ανακοίνωση η κυβέρνηση ανέσυρε από το «συρτάρι» την υπόθεση και σέρνει στα Δικαστήρια σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

«Δεν της έφτασαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης πριν μερικούς μήνες για την ίδια ακριβώς υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τώρα καλεί σε δίκη και τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πρώτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Πότε χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, πότε προχωρεί στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και πότε απειλεί μέσω της δικαστικής οδού. Το έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν. Δεν έχει καταλάβει ακόμη όμως πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν πρόκειται να υποκύψουν στην κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντεταλμένη της τρόικα, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα, σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοινώνει ότι την Τρίτη 3/9 ημερομηνία της δίκης των 35 Μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (η ακριβής ώρα θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση) και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 2, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

http://www.aftodioikisi.gr/, 29/7/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *