Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ !

Στα 3 χρόνια των μνημονίων όλοι οι εργαζόμενοι, αποκτήσαμε τεράστια εμπειρία. Γνωρίσαμε απογοητεύσεις, αλλά είδαμε και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων να ανταποκρίνονται στα καλέσματα για την συμμετοχή σε απεργίες και συλλαλητήρια.
Ένα σημαντικό κομμάτι εργαζομένων δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα για κοινούς αγώνες των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που ζούμε.

Είναι ολοφάνερο, πλέον, οτι κανένας κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να ανατρέψει την πολιτική αυτή, που διαλύει τις ζωές όλων μας.

Σήμερα είναι οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, αύριο, κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό της διάλυσης, του ξεπουλήματος και της υποταγής της χώρας μας στις προσταγές των δανειστών μας.

Σήμερα, είναι η μέρα που μετράμε ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Από σήμερα, 15 Σχολικοί Φύλακες, συνάδελφοί μας, είναι άνεργοι και άλλοι 5 Δημοτικοί Αστυνόμοι, μπαίνουν στον αβέβαιο δρόμο της διαθεσιμότητας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του καθένα από εμάς, για το πόσο συμπαραστάθηκε ή όχι, στον αγώνα που δίναμε για να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.


Σε επίπεδο ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν υπήρξε μορφή αντίδρασης που να μην δοκιμάστηκε. Διαδηλώσεις, καταλήψεις, 24ωρες και 48ωρες γενικές απεργίες και πολυήμερες κινητοποιήσεις. Τα αποτελέσματα άλλοτε ήταν καλά, άλλοτε όχι.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου, επιχειρήσαμε για πρώτη φορά να έρθουμε σε επαφή και με άλλους φορείς, ώστε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, στον αγώνα που δίναμε.

Το αποτέλεσμα θα φανεί στην πορεία. Κρατάμε ένα αισιόδοξο μήνυμα από την συμμετοχή αρκετών συναδέλφων που πλαισίωσαν τις πρωτοβουλίες αυτές και τις στήριξαν με την παρουσία τους.

Ο αγώνας μας είναι διαρκής, δεν τελείωσε.

Μπορεί αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις μας να μην ήταν ικανές να ανατρέψουν την μνημονιακή πολιτική, όμως είναι στο χέρι μας να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιο δυναμικά τα επόμενα χτυπήματα που θα δεχθούμε.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με νέο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και κανείς δεν ξέρει ποια υπηρεσία ή ειδικότητα θα βρεθεί στο στόχαστρο για να ικανοποιηθούν οι στόχοι της πλήρους διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου